Policija po incidentu v garažni hiši nadaljevala s preiskavo in poostrenim nadzorom. To je znano o najbolj izpostavljenem kršitelju

14. 5. 2024 | STA
Deli
Policija po incidentu v garažni hiši nadaljevala s preiskavo in poostrenim nadzorom. To je znano o najbolj izpostavljenem kršitelju (foto: TikTok)
TikTok

"Pogumnež" si je najbrž s svojim bahanjem in nepremišljenim ravnanjem pred policijskim avtomobilom nakopal precej več težav, kot pa le zajeten plačilni nalog.

Policija je pri organiziranem divjanju z avtomobili, ki se je marca letos zgodilo v garažni hiši nakupovalnega centra Rudnik v Ljubljani, zaznala še več kršitev. V povezavi z divjanjem z avtomobili na več lokacijah so sicer v dveh mesecih izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa.

Policija je dogodek temeljito proučila in poleg ukrepov, ki so bili že izvedeni na kraju, kjer so policisti ugotovili več cestnoprometnih kršitev, med drugim zaradi povzročitve prometne nesreče, sicer pa največ s področja tehnične brezhibnosti vozil, nadaljevala z zbiranjem obvestil tudi o drugih kršitvah na kraju, so sporočili s Policijske uprave (PU) Ljubljana.

Profimedia

Policisti so pridobili informacije in prepoznali kršitelja, ki sta v času organiziranega divjanja z avtomobili neposredno ovirala delo policijske patrulje, med drugim je eden tudi udaril po policijskem vozilu. Slednji je bil obravnavan zaradi kršitev javnega reda in miru in kršitev cestnoprometne zakonodaje, policisti so mu izdali tudi odločbo v hitrem postopku.

"Glavni zvezdnik" je tujec

Ker gre za tujca, ki mu je ob koncu aprila poteklo dovoljenje za začasno prebivanje, je policija na pristojno upravno enoto podala zadržke za podaljšanje dovoljenja za začasno prebivanje. O dejanju drugega mladoletnega kršitelja, ki je spodbujal in snemal dogodek, so bili seznanjeni starši, prav tako pa so policisti po navedbah PU Ljubljana zaradi kršitev cestnoprometne zakonodaje zoper mladoletnika podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Žiga Živulovič jr./Bobo

Policisti so po dogodku nadaljevali preventivno delo in kontrole na lokacijah, kjer se pogosto dogajajo kršitve oziroma divjanje z avtomobili. Pri tem so na PU Ljubljana v 25 primerih zaznali različne kršitve in v sodelovanju z drugimi enotami izvedli celovite ukrepe.

V povezavi z divjanjem z avtomobili so policisti na več lokacijah v dveh mesecih izvedli 82 postopkov o prekrških zaradi kršitev zakonov o motornih vozilih in pravilih cestnega prometa. V dveh primerih so zaradi vožnje pod vplivom droge in prekoračene hitrosti podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče.

Koliko avtomobilov so zasegli?

Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so zasegli tudi štiri osebna vozila ter zoper kršitelje podali obdolžilne predloge. Zaradi neizpravnih vozil so 16 voznikom odvzeli tudi registrske tablice in vozila izločili iz prometa, še 39 vozil so iz prometa izločili zaradi drugih kršitev. Po navedbah PU Ljubljana so policisti zaznali in obravnaval tudi kaznivo dejanje ponarejanja listin oziroma registrskih tablic.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk