Golf osme generacije na trgu šele prihodnje leto

18. 3. 2019 | Jure Šujica
Deli

V Frankfurtu bo mesto odstopil električnemu I.D. Neo.

Ne glede na vse večje povpraševanje po športnih terenecih Volkswagnov adut vsaj v Evropi še vedno ostaja model Golf. Letno se namreč na stari celini zanj še vedno odloči slabega pol milijona kupcev, kar ga že leta uvršča vsaj med najbolje prodajane tri avtomobile na stari celini. Načrtovanje vsake nove generacije je zato še toliko bolj pomembno, prav tako pa tudi njena predstavitev. Ravno pri tej pa se je pri predstavitvi prihodnje osme generacije nekoliko zataknilo.

Po tem, ko smo novinca najprej pričakovali že lani, nato sredi letošnjega leta in pozneje na mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu, kjer bi še posebej ob odsotnosti številnih največjih avtomobilskih imen zagotovo predstavljal eno izmed največjih atrakcij, pa se njegova premiera še nekoliko zamika v prihodnost. Medtem ko naj bi njegovo mesto na salonu prevzel novi I.D. Neo, bo Golf tako premiero doživel šele nekoliko pozneje, najverjetneje v oktobru.

Na trgu 2020 skupaj z izvedbama R in GTI

Uradno naj bi se pri Volkswagnu za takšno potezo odločili zato, ker želijo vozilu zagotoviti pozornost in ekskluzivnost, ki si jo zasluži. Vozilo bo tako predstavljeno na ločenem dogodku, in ne v sklopu katerega izmed avtomobilskih salonov. Se bo pa s tem nekoliko zamaknil datum njegovega prihoda na trg. Čeprav bi ga namreč prvim kupcem v roke predali že pred novim letom, pa po mnenju vodilnih to ni primeren čas, saj kupci v tem času denar in pozornost namenjajo drugim rečem.

Sočasno z novico o zamiku datuma predstavitve Golfa osme generacije pa je na dan prišla dobra novica za ljubitelje športnih različic omenjenega modela z oznakama GTI in R. Oba naj bi na trg prišla že kmalu po klasični 'civilni' različici modela, poleg tega pa naj bi bil vsaj prvi, kot smo pisali že pred dobrim mesecem dni, opremljen zgolj z bencinskim pogonskim sklopom.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja