Golf v ZDA le še kot športna kombilimuzina

7. 5. 2019 | Jure Šujica
Deli

Volkswagen naj bi z osmo generacijo modela ukinil prodajo vseh različic z izjemo GTI in R.

Volkswagen se kljub nekaterim zapletom pripravlja na težko pričakovano jesensko predstavitev nove, osme generacije svojega Golfa, ki bo na ceste zapeljal le nekaj mesecev pred modelom ID3, ki bo nekakšen njegov električni ekvivalent. A ta vsekakor ne bo zanimiv za ljubitelje hitrih Golfov, kakršen je Golf GTI. To še posebej velja za voznike v ZDA, ki naj bi jim bili v prihodnje na voljo le še tovrstne različice.

Informacija sicer uradno še ni potrjena, pred nekaj dnevi pa so jo objavili na ameriškem spletnem portalu Motor1, kjer naj bi informacijo slišali na enem izmed avtomobilskih dogodkov v Kaliforniji od enega izmed vodij Volkswagna v Ameriki. Slednji je dejal, da naj bi tako Volkswagen s prihodnjo generacijo ukinili prodajo vseh bencinskih, elektrificiranih in dizelskih različic vozila, tako v kombilimuzinski kot karavanski izvedbi (ki čez lužo sploh ne bo več na voljo), ostali pa naj bi le še izvedbi GTI in R.

Ukrep le v ZDA

Uradnega potrdila o tem sicer še ni, da bi se to to lahko zgodilo, pa nakazuje tudi prodajna statistika modela. Le izvedbi GTI in R namreč predstavljata kar polovico tamkajšnje Golfove prodaje, ki pa je lani v ZDA našel in prepričal le dobrih 6.600 kupcev.

Situacija je seveda povsem drugačna v Evropi, kjer Golf še naprej ostaja najbolje prodajan model na trgu, ne le med Volkswagnovimi modeli, temveč na splošno. Prav tako je že nekaj časa jasno, da bo Golf tudi v prihodnje na voljo z bolj kot ne nespremenjenimi pogonskimi sklopi, pri čemer pa bo v motorno ponudbo umeščen še blagi hibrid.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"