Grozeča nočna elektronska sporočila prvega moža Tesle

Elon Musk naj bi po e-pošti ponovil potrebo po drastičnih ukrepih z zmanjševanjem stroškov in odpuščanja več kot desetine zaposlenih.

Elon Musk naj bi v elektronskem sporočilu, ki ga je svojemu vodstvenemu osebju poslal sredi noči, zapisal, da mora Tesla s popolno strogostjo zmanjševati število zaposlenih, poleg tega naj bi pozval k odstopu vse izvršne direktorje, ki imajo več kot tri neposredne podrejene in se s svojim delom niso izkazali. Ob tem je že napovedal odhod dveh vodilnih sodelavcev, posloviti se bosta morala Rebecca Tinucci, višja direktorica skupine Supercharger, in Daniel Ho, vodja oddelka za nove modele.

Profimedia

To ni prvič, da je Musk svojim zaposlenim pozno zvečer poslal grozeče elektronsko sporočilo ali govoril o pomenu drastičnih ukrepov. Že pred tem je naredil podobno potezo po prevzemu Twitterja, ko je zaposlenim naročil, naj se zavežejo izjemno trdemu urniku dela ali pa bodo odpuščeni z odpravnino v višini plače za tri mesece.

Napoved novih ukrepov je prišla nekaj tednov po Muskovem razkritju načrtov odpuščanja v Tesli, ki bo prizadelo več kot 10 odstotkov delovne sile. Proizvajalec avtomobilov je osebje, ki bo odpuščeno, začel obveščati 14. aprila, kasneje v istem tednu pa je sledilo še sporočilo o še večjem zmanjševanju števila zaposlenih, ki je posledica šibkega povpraševanja po električnih vozilih.

Profimedia

V nekaj urah po obvestilu o nameravanem odpuščanju, so delavci, ki so bili na seznamu, po elektronski pošti že prejeli obvestilo, da je njihovega delovnega razmerja v Tesli konec, čeprav so nekateri to ugotovili šele, ko so se pojavili na delovnem mestu, a jih je ustavila zablokirana vstopna kartica. Tesla je sicer zabeležila 8,7-odstotni medletni padec prihodkov v prvem četrtletju, prosti denarni tok pa je v četrtletju znašal negativnih 2,5 milijarde dolarjev, kar je  674-odstotni padec v primerjavi z letom prej.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk