Hennessey pripravil odgovor na Bugattijevega Chirona

23. 10. 2017 | Jure Šujica
Deli
Hennessey pripravil odgovor na Bugattijevega Chirona (foto: Hennessey)
Hennessey

Avtomobil bi lahko presegel hitrost 460 kilometrov na uro, s čimer bi z naskokom postal najhitrejši avtomobil na svetu.

Tekma v tem, kdo bo izdelal najhitrejši avtomobil, je v polnem zamahu in očitno se zgodovina ponavlja. Pred leti je namreč Bugatti z Veyronom izdelal prvi serijski avtomobil, ki je presegel magično mejo 400 kilometrov na uro. Iz Združenih držav Amerike je nato prišel takrat še precej neznan proizvajalec John Hennessey in z modelom Venom – ki je v osnovi pravzaprav močno predelan Lotus Exige s Chevroletovim V8 motorjem v zadku – in Bugattijev rekord (431 kilometrov na uro) presegel za dva kilometra na uro.

Sedaj pa je Hennessey pripravil odgovor na Bugattijev zadnji avtomobil Chiron. Gre za model Venom F5, kljub temu, da si (osnovno) ime deli s 'predelanim Exige-om', pa gre za popolnoma nov avtomobil. John Hennesssey ob tem dodaja, da naj bi avtomobil imel preko 1.400 'konjev', ob masi, ki je kar 500 kilogramov nižja kot pri Chironu, pa načrtuje, da bo avto presegel hitrost 290 milj oziroma 460 kilometrov na uro.

Bližnja prihodnost bo torej pestra, vseeno pa bo potrebno še nekoliko počakati, preden bomo prvega Venom F5 lahko videli na cesti. Uradna predstavitev vozila bo namreč 1. novembra na ameriškem avtomobilskem salonu SEMA.

Jure Šujica

Foto: Hennessey

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"