Herbert Diess: "Stadlerjeva aretacija je bila zame hud udarec"

2. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli
Herbert Diess: "Stadlerjeva aretacija je bila zame hud udarec" (foto: Volkswagen)
Volkswagen

Generalni direktor koncerna Volkswagen za zdaj verjame v Stadlerjevo nedolžnost, a hkrati dodaja, da bo moral v primeru dokazane krivde zapustiti položaj generalnega direktorja znamke Audi.

Nedavna aretacija Ruperta Stadlerja, prvega moža avtomobilskega proizvajalca Audi, zaradi vpletenosti v afero Dieselgate še vedno odmeva v avtomobilskih krogih. O tem, kakšen bo epilog zgodbe, je še prezgodaj govoriti. Se je pa nedavno na aretacijo odzval tudi generalni direktor koncerna Volkswagen Herbert Diess, ki je v izjavi za nemški časnik Bild am Sonntag dejal, da je bila Stadlerjeva aretacija zanj velik velik udarec, s katerim se je težko spoprijel.

»Zame je bil to velik šok. Aretacija generalnega direktorja ene največjih avtomobilskih znamk na svetu – to se še nikoli ni zgodilo. Aretacija je nekaj, s čimer se težko spopadamo. Sam Ruperta Stadlerja poznam kot človeka, ki zna reševati težave,« je dejal Diess.

Stadler se na aretacijo še ni odzval, proces proti njemu pa se bo z zaslišanji nadaljeval še ta teden. Na vprašanje, kakšna je Stadlerjeva prihodnost v koncernu, pa je Diess dejal, da bo ob dokazani krivdi moral zapustiti svoj položaj. Hkrati je dejal, da Audi ob Stadlerjevi kratkotrajni odsotnosti ne bo utrpel prevelike škode. »Če pa bo proces trajal predolgo, pa bi to lahko pomenilo težavo. Sem pa prepričan, da bomo težave prebrodili.«