Herbert Diess naj bi bil obveščen o prirejanju rezultatov izpustov še pred izbruhom afere Dieselgate

20. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli
Herbert Diess naj bi bil obveščen o prirejanju rezultatov izpustov še pred izbruhom afere Dieselgate (foto: Volkswagen)
Volkswagen

O situaciji na tem področju naj bi bil obveščen že 27. julija 2015.

Čeprav so od njenega začetka minila že skoraj tri leta, se zdi, da o aferi Dieselgate še vedno poročamo skoraj vsak teden. A zadeve, kot kaže, še zdaleč niso dokončno znane (in očitno še lep čas ne bodo), vse bolj pa se širi krog neposredno vpletenih v afero. Zadnji v vrsti vpletenih v škandal je očitno tudi generalni direktor koncerna Volkswagen Herbert Diess.

Diess, ki je leta 2015 postal generalni direktor znamke Volkswagen, aprila letos pa je postal tudi generalni direktor celotnega koncerna, naj bi namreč po poročanju nemškega časnika Spiegel bil med udeleženci kriznega sestanka 27. julija 2015, na katerem so vodstvo znamke in njeni inženirji proučevali vse mogoče rešitve, kako se soočiti z ameriškimi pristojnimi organi, ki so že takrat grozili z možnostjo prepovedi prodaje Volkswagnovih dizlov zaradi čezmernih izpustov dizlov.

Tako Diess kot Martin Winterkorn, takratni generalni direktor znamke, sta za medije za zdaj nedosegljiva. Po poročanju spletne strani Automotive News Europe naj bi sicer preiskovalci v nemškem Brunswick, ki je v bližini Wolfsburga, že začeli preiskovati aktualno vodstvo podjetja, več o rezultatih pa naj bi bilo znano v prihodnjih dneh.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"