Hertz predstavlja nov projekt, v njihovem voznem parku bo kmalu 65.000 avtomobilov, kakršnih še niso imeli

4. 4. 2022 | Jure Šujica
Deli

Podjetje Hertz velja za eno najbolj prepoznavnih v svetu 'rent-a-car' biznisa. Eden njihovih najbolj odmevnih projektov je bila možnost izposoje Shelby Mustanga in se z njim odpraviti na stezo. Shelby je tedaj izdelal posebno serijo v črno odetih avtomobilov GT-350 z zlatimi grafikami in črko H na koncu imena (GT-350 H). No, zadnji posel, ki so ga pri Hertzu sklenili pa cilja v drugo smer in na povsem drugače voznike.

Preberite še: Športni kabriolet klasične zasnove skriva posebnost, ki je v avtomobilskem svetu še nismo videli

Ameriško podjetje je namreč s švedsko znamko električnih avtomobilov Polestar sklenilo dogovor, v sklopu katerega bo nekdanja Volvova znamka v prihodnjih petih letih ameriškemu velikanu dostavila kar 65.000 novih avtomobilov. Gre za globalen posel, kar pomeni, da bodo avtomobili romali na različne celine. Prva vozila bodo tako še to pomlad na voljo njihovim evropskim strankam, v Avstraliji in v Severni Ameriki p bodo morali nanje počakati do letošnje jeseni.

Sodelovanje v ključnem obdobju

Omenjen dogovor je seveda velik korak za Polestar, kar je potrdil tudi generalni direktor podjetja, Thomas Ingenlath. „Veseli smo, da je Hertz izbral Polestar za strateškega partnerja na poti k elektrifikaciji. Partnerstvo s pionirjem mobilnosti, kakršen je Hertz bo pomagalo razširiti izkušnjo vožnje električnega vozila med širšo populacijo ter tako skupni bazi strank zagotovilo kratko- in dolgoročne potrebe na področju mobilnosti. Za številne bo to prva izkušnja z električnim avtomobilom.“

Polestar bo Hertzu najprej dostavil še nedorečeno število vozil Polestar 2, ali bodo v nadaljevanju zanje izdelovali tudi druge modele pa ni znano. Ne glede na to pa gre za velik projekt in mejnik v razvoju mlade znamke. Načrti Švedov so namreč izdelati do 290.000 vozil letno do konca leta 2025, pri čemer jim bo takšno naročilo zagotovo prišlo še kako prav.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"