Tesla lahko svoje kupce kaznuje s 50.000 dolarji kazni. Kdo se “kvalificira” za to?

Lastnik Teslinega poltovornjaka je po nakupu ugotoviil, da garaža v njegovem novem stanovanjskem kompleksu ni dovolj velika za vozilo.

Tesla Cybertruck ni podoben večini poltovornjakov, zato je pritegnil novo skupino kupcev, ki običajno ne bi vozili velikega poltovornjaka. Imeti in voziti takšno pošastni za ljudi s slabim srcem, kot je nedavno ugotovil neki moški iz Salt Lake Cityja, ko se je poskušal pogajati, kako bi se znebil njegovega Cybertrucka. 

Blaine Raddon je rezerviral Cybertruck, potem ko je na spletu spremljal predstavitev vozila, a odkar ga je naročil, se je njegov življenjski položaj spremenil. Z ženo sta se ločila in on se je iz doma z garažo preselil v stanovanjsko naselje s tesnimi parkirnimi mesti. Ko ga je prevzel, je ugotovil, da se ne bo  prilegal na njegovo parkirno mesto, se je obrnil na Teslinega trgovca, ki mu je dostavil poltovornjak, da bi videl, ali ga lahko vrne.

Proizvajalci

Upravitelj je Raddonu povedal, da njegova situacija verjetno ne bi upravičila nepredvidenih okoliščin, ki bi sprožile Teslin odkup vozila in ga spomnil, da je podpisal pogodbo o naročilu vozila, ki navaja, če lastnik Cybertrucka proda v prvem letu, ga lahko kaznujejo s 50.000 dolarji denarne kazni in prepovejo nakup bodočih Teslinih avtomobilov.

Tesla

"Prisiliti me, da obdržim poltovornjak, ki ne ustreza mojim okoliščinam, se zdi nepošteno in sploh ni v duhu določil o prepovedi prodaje v pogodbi," pravi Raddon in dodall, da se drži pravil in da ne namerava nasprotovati Teslini sodbi v zvezi s to zadevo ali najeti odvetnika, da bi izpodbijal odločitev.

Teden dni po tem, ko je Tesli poslal svojo daljšo opombo v poskusu pritožbe na odločitev, je Raddon dejal, da še vedno čaka na odgovor

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu