Hrvaški superšportnik po petih letih končno pripravljen za prodajo

6. 6. 2022
Deli
Hrvaški superšportnik po petih letih končno pripravljen za prodajo (foto: Rimac)
Rimac

Pet let po začetku projekta je hrvaški poslovnež premagal še zadnje ovire na poti do dobave modela Nevera kupcem po Evropi.

Hrvaška skupina Rimac bo, potem ko je prejela ustrezno dokumentacijo za model Nevera v Evropski uniji, svoj paradni električni hiperavtomobil začela dostavljati kupcem, je v nedeljo prek Facebooka sporočil ustanovitelj in večinski lastnik družbe Mate Rimac. Napovedal je, da bi kmalu morali priti še dokumenti za prodajo nevere v Ameriki.

"To je pomembno za nas, ker smo v to vložili ogromno ur, na tisoče testov, leta težkega dela in veliko uničenih hiperavtomobilov, da bi prišli do te točke," je v objavi na Facebooku zapisal Rimac. Zapis je pospremila fotografija na Irskem izdanega potrdila o EU-homologaciji.

Dodal je, da so projekt Nevera začeli leta 2017. "Bili smo naivni in mislili, da bomo avto dostavili leta 2020," je zapisal in poudaril, da je zdaj končno vse pripravljeno na začetek dostavljanja avtomobila kupcem.

Preberite še: Rimac vlaga nove stotine milijonov evrov. Koliko bo vrednost podjetja?

Nevera velja za najhitrejši električni avtomobil na svetu in stane 2,4 milijona dolarjev, kupci pa ga bodo prejeli v naslednjih nekaj mesecih. Rimac bo Nevero izdelal v 150 primerkih, vsak avtomobil pa bo zaradi različnih možnosti osebnih nastavitev unikaten.

Začetek dostavljanja Nevere kupcem je že druga dobra novica, ki je v zadnjem tednu prišla iz tega avtomobilskega podjetja. Rimac je namreč prejšnji teden razkril, da je Rimac Group v zadnjem investicijskem krogu zbral 500 milijonov evrov, s čimer je tržna vrednost družbe presegla dve milijardi evrov.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"