Husqvarna novi partner dirke Erzbergrodeo

14. 9. 2018 | Jure Šujica
Deli
Husqvarna novi partner dirke Erzbergrodeo (foto: Husqvarna)
Husqvarna

V avstrijskem rudniku železa bodo organizirali tudi vožnje z električnimi gorskimi kolesi.

Erzbergrodea ljubiteljem terenskega motociklizma ni treba posebej predstavljati. Po mnenju številnih dirkačev gre za najzahtevnejšo tovrstno prireditev na stari celini, ki bo prihodnje leto praznovala že 25. izvedbo. Ob tem jubileju pa so se organizatorji tekmovanja, ki bo potekalo med 29. majem in 2. junijem leta 2019, povezali z domačo znamko Husqvarna oziroma njenim oddelkom za izdelavo električnih gorskih koles.

Če ima Erzbergrodeo že kar lepo tradicijo, pa tega ne moremo reči za Husqvarnin kolesarski oddelek. Nastal je namreč šele lani, prav pogumna poteza Husqvarne pa je organizatorjem dirke dala idejo o sodelovanju. »Ko smo lani izvedeli, da se namerava Husqvarna podati na trg e-koles, smo takoj dobili idejo o partnerstvu,« je dejal organizator Erzbergrodea Karl Katoch. »Sodelovanja se zelo veselim, imamo pa tudi že nekaj zanimivih idej za prihodnost.« 

Po zaslugi novega partnerstva bodo organizatorji dirke prihodnje leto tako omogočili testne vožnje z novimi električnimi kolesi. Pripravili bodo tudi različne vodene vožnje s kolesi, vrhunec dogajanja, povezanega z električnimi kolesi, pa bo nedvomno vožnja po delu proge, po kateri bo potekal prolog dirke na 'železnega velikana'.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja