Hyundai bo kupcem modela i30 N 'dovolil' tudi obiske dirkališča

21. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Vse glavne komponente so pri Hyundaiju preverili že na testiranjih, zato verjamejo, da bodo normalno delovale tudi ob občasnih izletih na stezo.

Kaj stori velik delež kupcev športno naravnanih kombilimuzin – novih ali rabljenih – po nakupu? Slej ko prej se odločijo za obisk dirkališča, kjer lahko 'v miru' in brez strahu pred merilniki hitrosti dobijo svojo mero adrenalina in preizkusijo, kaj zmore tistih nekaj sto 'konjev' pod pokrovom motorja narediti na cesti. Pri tem pa, ko gre za nove avtomobile, pogosto tvegajo, da bodo na ta račun izgubili tovarniško garancijo za avtomobil.

Iz Avstralije zato prihaja dobra novica za tistih nekaj obstoječih, pa tudi prihodnjih lastnikov začinjene različice Hyundaijevega modela i30 z oznako N. Tamkajšnji avtomobilski portal Wheels je namreč razkril, da bodo lastniki omenjenega modela svoj jekleni konjiček brez težav in pomislekov, povezanih z garancijo, zapeljali na stezo, vse dokler z njim ne bodo tekmovali na kakršnikoli dirki. Tudi če bodo pri tem na avto namestili na primer drugačne pnevmatike od serijskih Pirellijevih, ki bodo še nekoliko bolj primerne za nabiranje krogov.

Pri Hyundaiju so svojo odločitev pojasnili z izjavo, da je bil avtomobil v času testiranj preizkušen na različnih dirkališčih, tudi na slovitem Nürburgringu. »V sklopu obsežnih testiranj v poletju 2016–2017 smo v Avstraliji (v času praznovanja novega leta je v Avstraliji seveda poletje, op. a.) na dirkališčih preizkusili številne elektronske in mehanske komponente in avtomobil je z našo državo že dobro seznanjen,« je dejal Andrew Tuitahi iz avstralskega oddelka Hyundaija.

Preberite še:
Novo v Sloveniji: Hyundai i30 N že za 28 evrskih tisočakov

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol