Hyundai i30 N bo dobil izboljšave - a samo v Evropi

21. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli

Ekskluzivna serija zgolj 600 vozil bo debitirala na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Hyundaija i30 N v Evropi in v Sloveniji lahko kupimo že od leta 2017, letos pa se mu je v ponudbi pridružila še izvedba Fastback, s katero pri Hyundaiju ciljajo nekoliko bolj na ljubitelje kupejev. V teh dveh letih pa si je avtomobil tako med avtomobilsko stroko, kakor tudi ljubitelji zgradil precej dober ugled, katerega pa želi Hyundai na Stari celini kot kaže še nekoliko izboljšati. Tako si namreč predstavljamo potezo oziroma predstavitev, ki jo je korejska znamka napovedala za avtomobilski salon v Frankfurtu.

I30 N Project C je rezultat obsežnih testiranj, ki so jih pri Hyundaiju opravili s serijskim avtomobilom v minulem obdobju. Pri tem se sicer niso dotikali motornih nastavitev, zaradi česar bo pogonski sklop ostal enak kot v obstoječi izvedbi, so se pa zato poglobili preostale segmjente avtomobila. Ob tem je potrebno omeniti, da so za pomoč znova poprosili v dirkaškem oddelku znamke.

Pri Hyundaiju tako obljubljajo, da bo novinec na eni strani lažji, na drugi pa tudi bolj vodljiv. To naj bi dosegli z izdatno uporabo ogljikovih vlaken, novimi 19-palčnimi platišči in pa številnimi aerodinamičnimi posodobitvami, po zaslugi katerih naj bi imel avtomobil še nekaj več oprijema na cesti. In če se sprašujete, kaj pomeni črka C v imenu? Gre za odsek steze Namyang z imenom 'Area C' v sklopu korejskega Hyundaijevega centra za raziskave in razvoj. Omenjeno stezo lahko vidimo tudi kot del grafike na maskirni foliji vozila, katero pa bo Hyundai z njega slekel šele na uradni predstavitvi na salonu v Frankfurtu.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja