Hyundai je šokiral z novim Santa Fejem. Kaj pa vi mislite (predvsem) o njegovem zadku?

18. 7. 2023 | Gregor Žvab
Deli

Hyundai se je za svojega največjega globalnega športnega terenca odločil, da povsem spremeni oblikovalski pristop.

Prihodnji mesec bo Hyundai tudi uradno predstavil novega Santa Feja. Veliki križanec bo doživel radikalne spremembe, saj so v luči izdatnega povečanja prostora v notranjosti, povsem spremenili njegove zunanje karakteristike. Z nobenega zornega kota namreč ne moremo več reči, da je to vsaj približno Santa Fe, kakršnega smo poznali.

Hyundai

Na prvi pogled je videti, kot da so se ga lotili z ravnilom. Zaobljene linije so zamenjale ostre poteze in povsem škatlasta oblika, ki je pri Hyundaiu nismo vajeni. Če je spredaj atraktiven, robusten in zajeten, pa bo zadek zagotovo povsem razdelil mnenja.

Hyundai

V luči večanja odprtine prtljažnika so namreč namestili ogromna vrata, ki pa imajo zadnje luči nameščene povsem nizko. Za vrati prtljažnika se skriva uporabnost, saj bo novi Santa Fe, tako Hyundai, ponujal največ prostora v razredu, dobro pa se bo znašel tako v urbanem okolju kot tudi v naravi.

Hyundai

Umirjena in sodobna notranjost je pravi kontrast zunanjosti. Po prvih slikah sodeč, bo na voljo precej analognih gumbov, kar je v času digitalizacije seveda dobrodošlo. Za razliko od aktualnega modela bo na voljo tudi s tremi vrstami sedežev, pri čemer gre sklepati, da bo avto tudi daljši, uporabljenih pa bo veliko recikliranih materialov.

Hyundai

Več podatkov o pogonih in cenah za zdaj še ni na voljo, saj bo Hyundai avto bolj obširno predstavil avgusta.

Preberite še: Cupra Leon 1.5 eTSI - Šport za začetnike

BONUS VIDEO: Novi Sport je elegantnejši, prestižnejši in elektrificiran – je sploh še pravi Range Rover?

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord