Hyundai predstavlja prve skice novega i10

7. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli
Hyundai predstavlja prve skice novega i10 (foto: Hyundai)
Hyundai

Povsem nov malček bo verjetno glavna Hyundaijeva novost na mednarodnem avtomobislkem salonu v Frankfurtu.

Avtomobilskemu segmentu A torej mestnim malčkom naj bi počasi grozilo izumrtje, s čimer se strinjajo tudi številni proizvajalci. A do tega pri nekaterih proizvajalcih vsaj še nekaj časa ne bo prišlo. Medtem ko je na primer Ford nedavno napovedal ukinitev modela Ka+ (zgledu pa bi lahko sledili tudi Peugeot, Citroen in Honda – Opel je recimo Adama že ukinil...), pa Hyundai na drugi strani že pričenja s predstavitvijo nove generacije svojega malčka, modela i10.

Čeprav zaenkrat predstavljajo zgolj skico novega malčka, pa je takoj jasno, da bo ta precej drugačen od predhodnika. Malodane enoprostrosko zasnovo zaenkrat še aktualne generacije bodo pri Hyundaiju zavrgli in jo kot vse kaže nadomestili z veliko bolj nižjo in bolj športno podobo. Sprednji del bodo tako zaznamovale velika maska hladilnika s tremi dodatnimi režami, svoje pa bo naredila (kot vse kaže) tudi dvobarvna karoserija.

Tehnološko naj bi se prihajajoči i10 sicer močno zgledoval po večjih bratih in tako vseboval vse danes pričakovane rešitve pa tudi nekaj tistih, ki še niso samoumevne v tem razredu. Tako bodo na voljo vzvratna kamera, infozabavni sistem s podporo za pametne telefone z operacijskima sistemoma OS in Android, brezžično polnjenje telefonov, sistem za preprečevanje naleta, sistem za prepoznavanje pešcev in še bi lahko naštevali. Vsekakor pa bomo vse podrobnosti izvedeli že zelo kmalu ko bo i10 tudi uradno uzrl luč javnosti. To se bo namreč zgodilo že čez dober mesec dni na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol