Hyundai z novostmi na sejmu CES

5. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Uradna predstavitev modela s pogonom na gorivne celice je napovedana za torek, devetega januarja.

Hyundai se pridružuje avtomobilskim podjetjem, kot je na primer Byton, ki namesto avtomobilskega salona v Detroitu za predstavitev prvih novosti v letu izbirajo sejem elektronike CES. Ta se namreč le nekaj dni pred tem odvija v Las Vegasu. Sami bodo letos v prestolnici iger na srečo predstavili nadvse zanimiv koncept križanca, s katerim bodo razširili ponudbo vozil na alternativni pogon. Govora je namreč o modelu FCEV, pri katerem bodo za pogon skrbele vodikove celice.

Hyundai je namreč že dlje časa aktiven na področju razvoja pogonskih sklopov, ki kot gorivo uporabljajo vodik, poleg tega pa je tudi eden izmed vidnejših članov Svéta za uporabo vodika, ki deluje pod okriljem Združenih narodov. V sklopu tega bodo predstavili tudi rešitve, vezane na uporabo vodika znotraj doma.

Poleg novosti na področju uporabe vodika kot pogonskega sredstva pa bo Korejski avtomobilski proizvajalec v konceptu FCEV predstavil nabor asistenčnih tehnologij, združenih pod imenom Advanced Driver Assistance System ali ADAS. Te se bodo nahajale v 'pametnem kokpitu', med drugim pa zajemajo možnost prepoznave kretenj in glasovnega upravljanja različnih aplikacij za boljše počutje v kabini.

Jure Šujica
Foto: Hyundai

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja