To je nova kitajska znamka na slovenskih tleh. Kaj bodo ponudili kupcem?

Skupina AutoWallis bo uvoznik električnih lahkih gospodarskih vozil kitajske znamke Farizon, ki pridejo v Slovenijo v drugi polovici leta.

Skupina AutoWallis s sedežem v Budimpešti je s podpisala pogodbo za ekskluziivno distribucijo lahkih gospodarskih vozil znamke Farizon, ki jih izdeluje skupina Geely Auto, v osmih državah Srednje in Vzhodne Evrope. To pomeni, da bodo kitajske električne dostavnike prodajali na trgih Avstrije, Češke republike, Hrvaške, Madžarske, Poljske, Romunije, Slovaške in Slovenije.

Farizon

Znamka Farizon je prišla na trg leta 2016 in ponuja celotno paleto vozil, ki uporabljajo nove vire energije, vključno s težkimi in lahkimi komercialnimi vozili ter avtobusi, kakor tudi prvim težkim tovornjakom M100, ki vozi na metanol. Farizon si prizadeva podpirati zeleni transport z ničelnimi emisijami, za katerega je razvil svoje lastne sisteme za vožnjo.

Po uspešnem pohodu na azijskih trgih je znamka vstopila na mednarodne trge in je sedaj prisotna v Južni Ameriki, na Bližnjem vzhodu in v Jugovzhodni Aziji, v letu 2024 pa začenja širitev tudi v Evropo.

Farizon

Prodaja v Sloveniji se bo pričela v drugi polovici leta 2024 z modeloma V6E in SuperVan, ki bo združeval najsodobnejšo tehnologijo in prilagodljivo arhitekturo, tehnične lastnosti ter konkurenčno ceno.  Blagovna znamka je v ospredju inovacij v avtomobilski industriji, vključno s tehnologijami samovozečih vozil, vozili na nove vire energije in drugimi naprednimi mobilnimi rešitvami.

Preberite še: