Še malo in poslovila se bo še ena divja mačka

Še malo in poslovila se bo še ena divja mačka (foto: Jaguar)
Jaguar

Odhaja Jaguar F-Type, britanska znamka pa se bo posvetila avtomobilom z električnim pogonom

Jaguar je ustavil proizvodnjo modela F-Type, ki ga bodo uradno prodajali še do začetka prihodnjega leta, ko se želi tradicionalna britanska znamka posvetiti le še električno gnanim avtomobilom. Zadnji F-Type, izdelan v tovarni v Castle Bromwichu, je bil temno zeleni kabriolet s črno streho in notranjostjo iz rjavega usnja. Pod motornim pokrovom je bil 5,0- litrski osemvajnik, s tekočega traku je odprti športnik zapeljal skoraj točno 50 let po zadnjem Jaguarju E-Type.

Jaguar

Zadnji F-Type in 5,3-litrski V12 kabriolet zadnje serije III E-Type iz leta 1974, ki je še vedno registriran z registrsko tablico »HDU 555N«, bodo podarili oddelku Jaguar Daimler Heritage Trust (JDHT), ki skrbi za zgodovino znamke. To se bo zgodilo točno 50 let po koncu proizvodnje modela E-Type. Zadnji F-Type bo letos sodeloval pri nekaterih posebnih dogodkih in aktivnostih.

F-Type je bil prvotno predstavljen kot kabriolet leta 2013, s čimer je postal Jaguarjev prvi dvosedežni športni avtomobil po skoraj 40 letih. Leto pozneje je sledil kupe, skupno je bilo izdelanih 87.731 primerkov.

Preberite še:

Novo na Metroplay: "Največja ovira je davčni sistem" | Blaž Brodnjak