Je to nova napoved športne izvedbe Peugeotove limuzine 508?

3. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli
Je to nova napoved športne izvedbe Peugeotove limuzine 508? (foto: Peugeot)
Peugeot

Zelena barva na robu krilca namiguje na to, da bo šlo za hibridno gnano športno limuzino.

Peugeot je s predstavitvijo nove (druge) generacije modela 508 nekoliko podobo klasične limuzine nadomestil z nekoliko bolj športno. Lahko bi celo rekli, da se je avtomobil približal tako imenovanim štirivratnim kupejem, na kar nakazujejo tudi štiri vrata brez okenskih okvirjev – značilnost kupejev, ki smo jo pri Peugeotu nazadnje videli pri modelih družine CC in modela 407 Coupe.

Glede na to smo zato že ob njegovi predstavitvi začeli ugibati, ali bo Peugeot športni podobi privoščil tudi primeren pogonski sklop ali nemara celo različici R oziroma GT. Temu so hitro sledili prvi neuradni tehnični podatki, po katerih naj bi vrh ponudbe modela 508 predstavljala različica GT. To naj bi poganjala zanimiva kombinacija bencinskega motorja, ki bo deloval kot lahki hibrid, hkrati pa bo povezan še s 67-kilovatnim elektromotorjem na zadnji osi. Skupna moč avtomobila naj bi znašala 221 kilovatov oziroma okroglih 300 'konjev'.

Čeprav 508 GT še ni uradno potrjen, pa je na možnost športne različice modela znova opozoril kar prvi mož Peugeota Jean-Philippe Imparato, ki je voščilu ob novem letu na družbenem omrežju Twitter pripel fotografijo zanimivega krilca. Pozorno oko bo hitro ugotovilo, da gre za majhno krilce, nameščeno nad zadnjimi levimi vrati avtomobila, kjer je sicer značka z opisom opreme avtomobila.

Omenjeno krilce je, kot kaže, izdelano iz ogljikovih vlaken, njegov zeleno obarvani rob pa nakazuje na 'zeleno', do okolja prijazno naravo avtomobila oziroma namiguje na to, da bo avtomobil res opremljen s hibridnim pogonskim sklopom. Kakšno pa bo njegovo polno ime – poleg imena GT se namreč omenja tudi možnost R Hybrid – pa bo verjetno znano šele čez čas.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"