Jeep se pripravlja na zagon proizvodnje elektrificiranih avtomobilov

Elektrifikacija pa je le del načrta za prihodnost, težkega 4,5 milijard evrov.

Jeep se pripravlja na zagon proizvodnje elektrificiranih avtomobilov (foto: FCA) FCA
28. 2. 2019

Znamka Jeep je v zadnjem obdobju brez dvoma ena izmed najuspešnejših v koncernu Fiat Chrysler. Velik delež zahval za to gre nedvomno Renegadu, dobre prodajne rezultate pa dosegajo tudi drugi modeli. Tega se seveda zavedajo tudi v vodstvu koncerna, kjer so zdaj napovedali, da bodo v prihodnjih letih za gradnjo nove in posodobitve petih tovarn v Michiganu namenili kar 4,5 milijarde dolarjev in s tem hkrati zagotovili novih 6.500 delovnih mest.

Iz danes objavljenih načrtov je tako mogoče razbrati, da se nam v prihodnosti obetajo številne prenove že obstoječih modelov, hkrati pa nekaj popolnoma novih oziroma obujenih imen iz polpretekle Jeepove zgodovine. Največja količina denarja, 1,6 milijarde dolarjev, bo tako namenjena obratu Mack Avenue Engine Complex, kjer bodo poleg Grand Cherokeeja naslednje generacije izdelovali tudi popolnoma nov križanec s sedmimi sedeži. V obratu Jefferson North bodo po posodobitvi proizvajali prihodnjo generacijo Jeepa Cherokeeja in Dodgea Duranga, tovarna Warren Truck, kamor bo romalo 1,5 milijarde dolarjev, pa bo novi dom obujenega Jeepa Wagoneerja, Grand Wagoneerja in Rama 1500.

V sklopu načrta se bo Jeep zdaj usmeril tudi v elektrifikacijo svojih avtomobilov, kar je ob predstavitvi načrtov znova potrdil prvi mož koncerna FCA, Mike Manley. »Pred tremi leti smo v FCA predstavili novo strategijo za novo pot k večjemu dobičku prav s krepitvijo najpomembnejših znamk, Ram in Jeep. Današnja napoved sprememb je nov korak k uresničevanju te strategije. Ta bo omogočila vstop Jeepa v dve novi sferi, ki bosta omogočili precejšen zaslužek in nove elektrificirane avtomobile znamke Jeep, med njimi štiri hibride in možnost izdelave popolnoma električnega Jeepa.«

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri