Kdo je bil zadnji Stig? Jeremy Clarkson je razkril njegovo identiteto!

26. 9. 2024 | Jaka Drozg
Deli

Ne le Ben Collins in Perry McCarthy, kdo je bil še tretji skrivni voznik?

Identiteta voznika v ikoničnem belem kombinezonu in častnem članu voditeljske zasedbe avtomobilističnega šova Top Gear, je redno burila duhove. Za prvega smo izvedeli že tekom snemanja začetnih sezon, ko je britanski tabloid razkril, da se za čelado skriva Perry McCarthy. Tega je nadomestil Ben Collins, ki se je za masko skrival kar sedem let, dokler se ni razkril kar sam, ko je želel malo več reklame ob izdaji svoje avtobiografije.

Kdo je bil zadnji Stig? Jeremy Clarkson je razkril njegovo identiteto!
Profimedia

Takrat ga je nadomestil še tretji skrivni voznik, ki naj bi najhitrejšega dirkača na svetu upodabljal že v obdobju, ko so oddajo še vodili Clarkson, Hammond in May, vse do zadnjih epizod, ko je nesreča Freddija Flintoffa do nadaljnega zaključila snemanje oddaje Top Gear. Zdaj pa je njegovo identiteto razkril kar Jeremy Clarkson, ko so v njegovi gostilni predvajali povsem zadnjo epizodo šova The Grand Tour.

Kdo je bil zadnji Stig?

Upodobil naj bi ga Phil Keen, 40-letni dirkač, ki s 24 zmagami velja za enega najuspešnejših v zgodovini Britanskega GT prvenstva. Leta 2009 je tam osvojil naslov v razredu Supersport, kar trikrat pa je prvenstvo zaključil drugi v razredu GT3. Trenutno vozi v evropski Le Mans seriji za ekipo JMW Motorsport, poleg Top Geara pa je svoje kaskaderske talente ponudil tudi številnim drugim projektom.

Kdo je bil zadnji Stig? Jeremy Clarkson je razkril njegovo identiteto!
Profimedia
Pogajanja med Volkswagnom in sindikati se niso začela najbolje

Novo na Metroplay: Peter Prevc iskreno o težkih trenutkih kariere in o očetovstvu | Mastercard® podkast navdiha z Borutom Pahorjem