Video: Kaj pripravlja Alfa Romeo v Ženevi?

24. 2. 2020 | Jure Šujica
Deli

V ponudbo se, kot kaže, vrača že znano ime.

Ko gre za znamko Alfa Romeo, smo se v zadnjih letih navadili, da je njihove napovedi včasih treba jemati z nekaj rezerve. Tako se je recimo že prihod modela Giulia prestavljal kar lep čas, največje razočaranje pa je za številne ljubitelje italijanske znamke sledilo lansko leto, ko sta iz proizvodnih načrtov izpadla na osnovi Giulie narejen hibridni kupe z oznako GTV in športni kupe z oznako 8C.

Danes se je na družabnem omrežju Facebook pojavil video napovednik, v katerem Alfa Romeo napoveduje 'pomemben povratek' ("Momentous comeback"), do katerega naj bi prišlo tik pred odprtjem avtomobilskega salona v Švici. Drugih informacij o tem, kaj pravzaprav načrtujejo pri Alfi, ob objavi niso razkrili.

Najverjetneje križanec

Napoved je zanimiva in presenetljiva iz več razlogov. Nedavno napovedana Giulia GTA, pri kateri bi se lahko 'vrnitev' nanašala na ponovno uvedbo oznake GTA, ki smo jo nazadnje v uporabi videli z modelom 156, naj bi se namreč javnosti predstavila šele junija, ko bo Alfa Romeo v Milanu praznovala svojo 110. obletnico.

Pri Alfi v načrtih za prihodnji dve leti sicer napovedujejo osvežitev dveh glavnih modelov Giulie in Stelvia ter prihod dveh križancev, izmed katerih bo eden zanesljivo lansko leto predstavljen Tonale. Kot druga novost ostaja še en manjši križanec, ki bi ga lahko poganjala elektrika, na ceste pa bo zapeljal leta 2022. Vprašanje je le, ali je to novost, ki jo napoveduje Alfa Romeo in če je, kakšno bo njeno ime? No, na odgovor nam k sreči ne bo treba čakati prav dolgo.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"