Se bo korejski specialist s tem modelom prebil iz ozadja?

"Dvoglavi zmaj" SsangYong je razkril ime in prve podrobnosti novega športnega terenca, ki ga bodo na evropske trge v električni izvedbi poslali prihodnje leto.

Novinec, ki ga razvijajo pod projektno oznako J100 bo nosil ime Torres in bo odražal novo SSangYongovo oblikovalsko filozofijo. Pri specializiranem proizvajalec terenski vozil so navdih za poimenovanje poiskali v spektakularnem razgledu na narodni park Torres del Paine v Patagoniji. Parku je Unesco leta 1978 dodelil status svetovnega biosfernega rezervata, ki je znan po svojih čudovitih gorah, ledenikih, jezerih in rekah. Ime je zasnovano tako, da uteleša občutek avanture, izziva in bega v naravo, pravijo pri SSangYongu, kjer so tudi že pokazali prve fotografije Torresove zunanje podobe. Ta bo mešanica robustnosti in sodobnega oblikovalskega pristopa, z masko hladilnika s pokončnimi režami, ki se nadaljuje z mišičastimi boki in prtljažnimi vrati s klasičnim terenskim videzom.

SsangYong s Torresom zapolnjujejo vrzel med manjšim Korandom in večjim Rextonom in ustvariti nov segment, s čimer si bodo ustvarili nove prodajne priložnosti. Torresa bodo za domači južnokorejski trg začeli izdelovati prihodnji mesec, evropskim kupcem pa nameravajo konec prihodnjega leta predstaviti izvedbo z električnim motorjem.

Ssangyong, kar pomeni dvoglavi zmaj, je bil ustanovljen leta 1954 in je prvotno izdeloval tovornjake, avtobuse in vozila za posebne namene za izvoz. Sedež podjetja SsangYong Motor Company je v okrožju Gangnam v Seulu, njegov glavni obrat za proizvodnjo vozil pa je trenutno v Pyungtaeku, ki ima zmogljivost in najnovejšo tehnologijo za proizvodnjo 240.000 avtomobilov na leto. Nedavno so investirali v novo tovarno, ki je namenjena proizvodnji električnih vozil.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja