Karavana dirke Carbage run se je ustavila v Sloveniji

9. 2. 2018 | Jure Šujica
Deli

Bistvo dirke ni hitrost, ampak opravljanje dnevnih nalog, znova pa bodo tekmovalci prišli v Slovenijo že poleti.

V preteklih dneh ste na slovenskih cestah lahko opazili kopico različnih avtomobilov z nizozemskimi registrskimi tablicami, ki so imeli kar nekaj skupnih stvari: vsi so bili starejšega letnika, pisano obarvani pa so na strehah prevažali najrazličnejše predmete, od pnevmatik do rezervoarjev za gorivo, sank, zabojev piva in tako naprej. Nenavadni 'dirkalniki' so bili namreč udeleženci dirke Carbage run, ki je v sklopu pete etape kot že večkrat do zdaj zavila v Slovenijo.

Carbage run pa seveda ni dirka v pravem pomenu besede, saj njeno bistvo ni v hitrosti. Ne nazadnje na njej tekmujejo ekipe v do 15 let starih avtomobilih, ki pa ne smejo biti vredni več kot 500 evrov. Namesto na hitrost se morajo ekipe med dirko osredotočiti na najrazličnejše dnevne naloge, ki jim prinašajo točke. Pot so iz Slovenije nadaljevali v Beograd, Transilvanijo in nato nazaj prek Madžarske do cilja v Bratislavi.

»Carbage run ni le dogodek ali potovanje, temveč način življenja. V Sloveniji smo vedno uživali – v nepozabnem okolju, ob inovativnih avtomobilih, dobri glasbi in tradicionalni hrani,« so dejali snovalci dirke ob prihodu pred ljubljanski Kolosej, kamor se nameravajo vrniti tudi poleti, ko bo potekala 10. poletna etapa dirke. Ta bo skupaj dolga 2.500 kilometrov, cilj pa bo ravno v Ljubljani, kjer napovedujejo zaključno zabavo.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja