Kia bo pomagala kupcem vozil, ki bodo ostali brez služb

1. 5. 2020 | Jure Šujica
Deli
Kia bo pomagala kupcem vozil, ki bodo ostali brez služb (foto: Arhiv AM)
Arhiv AM

Hkrati razmišljajo še o drugih načinih, s katerimi bi spodbudili menjavo starih vozil za nova.

Koronavirusu naj bi, kot vse kaže, že zelo kmalu sledila nova gospodarska kriza. To pa posledično pomeni nov hud udarec tako za potrošnike kot tudi za avtomobilsko industrijo, ki v tem primeru še nekaj časa ne bo dosegla proizvodnih in prodajnih številk iz preteklih let. V spomin pravzaprav že prihaja kriza izpred desetletja, zato se proizvajalci že pripravljajo na to, kako bi situacijo čim bolj omilili.

Eden izmed ukrepov za spodbujanje prodaje novih vozil, ki ga bodo uvedli pri Kii, je program zamrznitve plačevanja mesečnih obrokov v primeru izgube zaposlitve. Kupcem novih vozil, ki se bodo hkrati odločili za financiranje nakupa pri Kii, bodo namreč v primeru dokupa zavarovanja, za katero bo potrebno doplačati med 15 in 20 evri na mesec, omogočili, da v primeru izgube zaposlitve odložijo plačevanje mesečnih obrokov, vse dokler ne dobijo nove zaposlitve.

Elektrika na stranski tir

»Z vsemi vpletenimi stranmi že razmišljamo o tem, kako bi v maju, ko se bo avtomobilski trg znova odprl, to storitev ponudili kar največjemu številu evropskih kupcev,« je za tiskovno agencijo Reuters dejal prvi mož Kie v Evropi, Emilio Herrera. Kot dodaten ukrep, s katerim bi pospešili prodajo novih avtomobilov, Herrera sicer omenja tudi večji poudarek na nakupu vozil po sistemu staro za novo, pri čemer bi prodajalci poskrbeli za uničenje starih in iztrošenih vozil.

Ukrep odkupa in uničenja starih vozil bi seveda pripomogel tudi k zmanjšanju količin škodljivih izpustov. Kia je namreč eden izmed naprednejših avtomobilskih proizvajalcev, ko je govora o električni mobilnosti, kljub temu pa se zavedajo, da aktualna situacija nikakor ne govori v korist nakupa dragih električnih avtomobilov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja