Kia Ceed GT na trgu spomladi prihodnje leto

Slaba novica: pod motornim pokrovom se bo skrivalo le dobrih 200 'konjev', izdelave močnejše različice pa Kia nima v načrtu.

Kia Ceed GT na trgu spomladi prihodnje leto (foto: Kia) Kia
17. 4. 2018

Kia je na marčevskem avtomobilskem salonu v Ženevi predstavila novo generacijo modela Ceed, ki je s podobo požela odobravanje obiskovalcev. Hkrati je sledila novica, da se iz modelne palete poslavlja trivratna različica avtomobila, vanjo pa prihaja tako imenovani shooting brake karavan z izrazito športnimi potezami. Kia je prav tako naznanila, da bo v ponudbi ostala športno naravnana izvedba GT, ki bo svojo premiero doživela na oktobrskem avtomobilskem salonu v Parizu.

Že ob predstavitvi pa se je govorilo, da bo Ceed GT približno tako zmogljiv kot trenutna generacija, kar pomeni nekje okoli 200 'konjev' moči, in tako ne bo sledil zgledu matičnega podjetja Hyundai, ki je svojo najbolj športno različico Ceedovega brata z oznako i30 'navil' vse do 275 'konjev'. To informacijo pa je zdaj za italijanski avtomobilski portal AutoRai potrdil še David Labrosse, vodja produktnega načrtovanja v Kijinem evropskem oddelku.

Labrosse je razkril, da je tovrstna odločitev posledica ugotovitve, da je trg tovrstnih avtomobilov enostavno premajhen, da bi ob omenjenem Hyundaijevem modelu športno kombilimuzino predstavila še Kia. Ceed GT bo tako, kot omenjeno, uradno predstavljen spomladi prihodnje leto na avtomobilskem salonu v Ženevi, prodajo pa naj bi Kia predvidoma začela že nekaj tednov pozneje.