Kia trojna dobitnica prestižne nagrade Red dot

9. 4. 2018 | Jure Šujica
Deli

Tri nagrade se bodo pridružile že 18 dosedanjim, ki jih je Kia prejela od leta 2009.

V svetu oblikovanja in marketinga je nagrada Red Dot brez dvoma ena izmed najprepoznavnejših. Podeljujejo jo namreč že več kot 60 let, sprva zgolj na področju izbire najboljšega dizajna in oblikovalske ekipe, pozneje pa so dodali še dve kategoriji, najprej za komunikacijski dizajn, leta 2005 pa še za dizajnerski koncept. Vsako leto se na izbor prijavi več tisoč izdelkov in ekip; samo letos je bilo registriranih 6.300 izdelkov iz 59 držav, kar pa je pravzaprav še nekoliko manj kot prejšnja leta, ko je bilo prijavljenih tudi več kot 10 tisoč produktov letno.

Med letošnjimi nagrajenci pa se je znova znašla Kia z modelom Stinger, ki je v Sloveniji na voljo od konca letošnjega januarja. Evropska Kia (tako kot tudi pred kratkim predstavljen model Ceed je tudi Stinger nastal v Kijinem razvojnem centru v Frankfurtu) je namreč osvojila glavno nagrado na področju dizajna, za katerega, kakor sami pravijo, so navdih dobili v steklenički priljubljene temno obarvane ameriške gazirane pijače in 'grand tourerjih', ameriških avtomobilih iz 70. let.

Nagrajena tudi Picanto in Stonic

»Naša oblikovalska ekipa je lahko izredno ponosna na zadnjo trojno zmago. Ta je prišla kot rezultat izredne predanosti, kakovosti in iznajdljivosti, elementov, ki jih je ekipa oblikovalskih strokovnjakov prepoznala,« je po razglasitvi rezultatov dejal Peter Schreyer, predsednik in vodja oblikovalskega studia pri Kii. »Že četrta nagrada Red Dot: Bes tof the best je izjemen uspeh, ki še potrjuje visoke Kijine standarde.«

Poleg Stingerja sta izmed Kijinih modelov nagrado za dizajn prejela mestni malček Picanto in križanec Stonic. Uradna podelitev nagrad bo sicer potekala 9. julija letos v nemškem mestu Essen.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"