Kiin veliki up že pripravljen na nov pohod?

14. 7. 2022 | Jure Šujica
Deli

Najbolj priljubljen član družine XCeed bo v ponedeljek doživel predstavitev v novi podobi.

Modelna ponudba večine masovnih proizvajalcev avtomobilov je danes sestavljena iz dveh modelov v enem velikostnem segmentu: 'običajnega' modela in pa križanca. In čeprav imata oba avtomobila običajno ob enaki platformi povsem drugačen videz in ime, pa so razlike med križanci in, recimo, kombilimuzinami vse manjše. To je še posebej opazno pri Kii, kjer so svojemu križancu segmenta C zgolj namenili črko X pred imenom Ceed.

No, realnost je nekoliko drugačna, saj Kiine barve v segmentu C med križanci zastopa model Sportage. Z XCeed pa so pred časom predstavili še nekoliko bolj dinamično, kupejevsko oblikovano izvedbo modela Ceed s poudarjeno oddaljenostjo od tal. In čeprav gre za model, ki še vedno velja za precej svežega, so se Korejci že odločili, da je čas za njegovo posodobitev – ki pa prinaša več kot le nekaj novih linij.

Sodeč po prvih skicah tako posodobljeni XCeed prinaša prenovljena oba odbijača, pri čemer se zdi, da bo sprednji 'opremljen' z večjo režo za zajem zraka na spodnjem delu, zgornja reža pa bo na drugi strani še vedno vsebovala prepoznaven tigrov zob. In čeprav pri Kii ne razkrivajo skic ali drugih grafičnih 'dokazov', naj bi bila izdatno posodobljena tudi kabina vozila.

Preberite še: To so odbiti fantje s Prekmurja, ki v svoji delavnici delajo prave čudeže (preverite to noro zbirko jeklenih lepotcev)

Najbolje zastopan član družine vozil Ceed bo s prenovo dobil tudi nov paket opreme GT-Line s številnimi športnimi dodatki, ki bo hkrati predstavljal tudi najdražji paket opreme. Pod motornim pokrovom bo medtem po novem na voljo paleta blagih in priključnih hibridov, kakšna bo prenovljena motorna paleta pa bo skupaj s preostalimi podrobnostmi znano v ponedeljek, ko bo prenovljeni XCeed doživel tudi mednarodno premiero.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol