Kje je tokratni rekorder krepko presegel dvestotico?

Kje je tokratni rekorder krepko presegel dvestotico? (foto: Policija)
Policija

Ne na poletih v Planici, ampak v četrtkovem  maratonu nadzora hitrosti, ko so prometni policisti ustavili 856 prehitrih voznikov

Na približno 600 lokacijah po vsej Sloveniji so policisti v četrtek 24. marca poostreno nadzirali voznike, ki so preveč stopili na plin. V tako imenovanem maratonu hitrost so imeli precej dela, največ prehitrih pa so obravnavali v naseljih. Tam so z meritvami prekoračene hitrosti seznanili 555 voznikov, na cestah izven naselij jih je dovoljeno hitrost presegalo 175, na avtocestah in hitrih cestah pa omejitev hitrosti ni upoštevalo 126 voznikov. Med njimi so jih 419 voznikov obravnavali ob zaustavitvi, 136 lastnikom vozil pa bodo poslali obvestila o kršitvah oziroma plačilne naloge.

Policisti so 325 voznikov opozorili, 83 voznikov je bilo mandatno kaznovanih na kraju, 144 lastnikov vozil lahko pričakuje, da jim bodo po pošti poslali obvestila o prekoračitvah hitrosti oziroma plačilni nalogi. Ostalim so plačilne naloge že izdali ali pa bodo svoje ravnanje zagovarjali v ustreznem prekrškovnem postopku.

V večini primerov so policisti ugotavljali nižje prekoračitve hitrosti, še vedno pa izstopajo posamezniki, ki se ne ozirajo na omejitve hitrosti. Kljub vsem opozorilom in pozivom so policisti ustavili voznika, ki je na relaciji Novo mesto-Trebnje vozil s povprečno hitrostjo 208 kilometrov na uro in zabeležil rekord tokratnega maratonskega nadzora. Tovrsten nadzor hitrosti sicer slovenski policisti izvajajo že več kot sedem let, pozitivni vplivi pa so očitni. V povprečju namreč na ta dan hitrost prekorači le 3,5 odstotka vseh voznikov. Med rednimi nadzori prometa je namreč ta delež precej višji in znaša kar osem odstotkov.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol