Ford je predstavil novega športnega terenca, ki je nastal v sodelovanju s VW (+ imamo prve fotografije)

Preizkusite ga lahko TUKAJ 👇

Prihaja torej povsem nov Explorer, ki so ga z navdihom ameriškega sloga zasnovali v Fordovem nemškem razvojnem oddelku, kjer so odgovorni za modele, namenjene evropskim kupcem. Explorer je prvi v valu Fordovih inovativnih novih električnih vozil in utira pot popolni prenovi znamke Ford v Evropi.

Srednje velik križanec s sedeži v dveh vrstah poskrbi za prevoz petih oseb, ki jim ponuja udobje in digitalno izkušnjo, s katero vozniki in potniki ostanejo povezani tudi na poti. Oprema namreč vključuje velik premični 15-palčni zaslon in povsem povezan informativno-razvedrilni sistem z zvokom, prilagojenim notranjosti, brezžično integracijo aplikacij in napredno tehnologijo za pomoč vozniku. Poleg tega premore prtljažnik s približno 470 litri prostora, v 17-litrsko konzolo med voznikom in sovoznikom je možno spraviti 15-palčni prenosni računalnik, dopolnjujeta pa jo skriti ‘zasebni’ predal in prostoročni dostop do prtljažnika.

Explorer bo na voljo z zadnjim ali štirikolesnim pogonom ter v dveh nivojih opreme. Podrobnejši tehnični podatki za zdaj še niso znani, pri Fordu pa ne pozabijo poudariti, da bo Explorerjevo baterijo od 10 do 80 odstotkov mogoče napolniti  v samo 25 minutah in da bo na voljo zagotovljen dostop do 500.000 polnilnih mest po vsej Evropi, ki bodo na voljo do naslednjega leta.

Novinca bo sicer mogoče naročiti že letos, toda prve dobave bodo v začetku naslednjega leta, cena pa bo predvidoma nižja od 45.000 evrov. Tisti, ki jih avtomobil zanima, se lahko s svojega namiznega računalnika ali mobilne naprave pozabavajo tudi z virtualno testno vožnjo z električnim Explorerjem v različnih drznih voznih okoljih.

Preberite še: Renaultu je predčasno "ušel" novi Espace! To vemo sedaj ...

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"