LaFerrarijev naslednik se že 'preteguje' (video)

12. 7. 2021 | Jure Šujica
Deli
LaFerrarijev naslednik se že 'preteguje' (video) (foto: Ferrari)
Ferrari

Postal naj bi prvi serijski Ferrari s sistemsko močjo preko 1.000 'konjev'.

Ferrari LaFerrari velja za enega najpomembnejših hiperšportnikov zadnjih desetih let. Gre namreč za avtomobil, ki je ob Porscheju 918 in McLarnu P1 v ta segment pomagal pripeljati elektriko, saj njegov pogonski sklop, katerega osnovo sicer predstavlja bencinski 12-valjnik, deluje po principu klasičnega hibrida. In očitno je, da bo enako, oziroma zelo podobno zasnovo obdržal tudi njegov naslednik.

Ker pa je od njegove predstavitve minilo že več kot osem let (od konca proizvodnje pa pet let), je očitno napočil čas za prihod njegovega naslednika. Tega sicer še ne bomo videli tako kmalu, saj zaenkrat potekajo šele testiranja pogonskega sklopa, ta pa je nameščen v povsem zakamuflirani testni muli, pri čemer pa se pod folijo skriva karoserija skoraj nespremenjenega predhodnika. Prvi prototip so, kakopak najprej opazili na Ferrarijevem dirkališču v Fioranu, posnetke pa si lahko ogledate spodaj.

Novinec pa bo očitno še precej bolj zmogljiv kot predhodnik. Namigovanja namreč kažejo na to, da bi se pod njegovim pokrovom lahko skrivalo preko 1.000 'konjev' oziroma 735 kilovatov moči, kolikor jih proizvede hibridni sklop trenutno najmočnejšega Ferrarija SF90. Hkrati se omenja možnost, da si bo novinec velik delež komponent delil z dirkalnikom razreda LMDh, s katerim bo Ferrari z letom 2023 pričel nastopati v seriji WEC.