Lahko Hyundai i30 N ponudi še več? Da, a le za izbrance

3. 5. 2022 | Jure Šujica
Deli

Navdih so oblikovalci posebne serije našli tudi v skupnosti lastnikov modela i30 N, ki so svoje avtomobile v minulih letih že predelali na najrazličnejše načine.

Hyundia i30 N bo imel v Hyundaijevi ponudbi športnih modelov vselej posebno mesto. Bil je namreč čisto prvi avtomobil korejske znamke, ki so ga v roke vzeli v športnem oddelku znamke in si z njim ustvarili vidno mesto na zemljevidu tovrstnih vozil. Naletel je namreč na izredno pozitiven odziv javnosti (novinarske in kupcev), tudi po nekaj letih prisotnosti na trgu pa še vedno zanimiv za nove kupce. Izbrana množica pa bo deležna še prav posebnega tretmaja.

Preberite še: Hyundai i30 N Fastback Performance

800 vozil, namenjenih vsem trgom, kjer je i30 N že prisoten bo namreč dobilo predelavo, poimenovano Drive-N Limited Edition. Prva izmed vozil so, tako pri Hyundaiju, že zapustila proizvodnjo, saj so z njo pričeli že konec minulega meseca, z njimi pa želijo počastiti spomin na njihov evropski testni center, ki se nahaja ob dirkališču Nürburgring v Nemčiji. To so storili tudi z zapisom koordinat mesta, kjer se center nahaja na blatnike avtomobila.

Večina posebnosti zadeva videz

A če ste pričakovali, da bo novinec opremljen z zmogljivejšim motorjem, boste razočarani. Dvolitrski bencinski motor opremljen s turbo puhalom bo namreč tudi v tej izvedbi ponujal 280 'konjev' ali 206 kilovatov moči, pri čemer pa bo motorna elektronika ob pritisku stikala N Grin Shift (NGS) ob ročici samodejnega osemstopenjskega menjalnika sprostila dodatnih 10 'konjev' moči, a le za obdobje 20 sekund. Samodejni menjalnik bo sicer ponujal tri programe delovanja, ročnega menjalnika pa očitno ne bo v ponudbi.

Poleg navedenih lastnosti pa bo omejena serija vozil ponujala še nekaj dodatkov. Tako bo recimo na voljo zgolj par ekskluzivnih barv (fantomsko črna in spokojno bela; obe barvi bosta opremljeni z barvnimi krisali), 19-palčna kovana platišča bodo odeta v mat bronasto barvo. Ekskluzivni dodatki se bodo nadaljevali tudi v notranjosti, kjer bo velik del oblog in pa sedeži odeti v alkantaro.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja