Lamborghini Aventador SVJ končno (neuradno) razkrit!

23. 8. 2018 | Jure Šujica
Deli
Lamborghini Aventador SVJ končno (neuradno) razkrit! (foto: Lamborghini)
Lamborghini

Za razkritje je dan pred uradno predstavitvijo na Instagramu poskrbela priznana angleška prodajalna prestižnih vozil.

Lamborghini Aventador SV Jota je trenutno eden izmed najtežje pričakovanih novih športnih avtomobilov. Ne nazadnje gre za avtomobil, ki je še pred uradnim razkritjem, odet v kamuflažno folijo, julija postavil rekord steze na dirkališču Nürburgring v razredu serijskih avtomobilov in tako z razliko dveh sekund s prestola izrinil Porscheja 911 GT2 R.S.

Čeprav naj bi novinca Lamborghini predstavil šele prihodnji mesec v Montereyju, pa se je na družbenem omrežju Instagram že pojavila prva neuradna fotografija avtomobila. Zanjo sicer niso poskrbeli pri Lamborghiniju, ampak jo je na svojem računu objavila britanska prodajalna prestižnih športnih avtomobilov H. R. Owen.

Aventador SVJ bi znal pomeniti konec nekega obdobja

Na fotografiji lahko vidimo v celoti razkrit sprednji del vozila, ki se občutno razlikuje od preostalih različic Lamborghinijeve zastavonoše, Aventadorja SV. Tako na blatnikih kot na odbijaču bo namreč več dodatnih odprtin za zajem zraka, pod spodnjim robom odbijača pa bo velik sprednji spojler. Veliko krilce bo bistvo vseh sprememb tudi na zadnjem delu avtomobila, to pa se bo, kot kaže, oblikovno naslanjalo na tistega iz modela Veneo.

Za pogon novinca bo skrbel 6,5-litrski bencinski motor zasnove V12 – ki bi mimogrede utegnil postati zadnji Lamborghini, za pogon katerega bo skrbel izključno 12-valjni bencinski motor – po neuradnih podatkih pa naj bi njegova moč znašala okoli 760 'konjev' oziroma 558 kilovatov. Izdelanih naj bi bilo manj kot 600 vozil, zanje pa bo Lamborghini zahteval vsaj 350.000 evrov, najverjetneje pa še precej več.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja