Land Rover Defender na poti k razkritju

29. 8. 2019 | Jure Šujica
Deli
Land Rover Defender na poti k razkritju (foto: Land Rover)
Land Rover

V Frankfurt bo prišel neposredno iz Kazakhstana

Novega Land Roverja, ki bo na naše ceste zapeljal v prihodnjem letu smo pred dnevi že lahko prvič, pa čeprav neuradno, v celoti uzrli brez kakršnekoli kamuflaže. Za to so poskrbeli ustvarjalci 25. filma o Jamesu Bondu, kjer bo novi Defender tudi eden izmed glavnih avtomobilov. No, pri angleški avtomobilski znamki kljub temu niso klonili pred tovrstnimi pritiski in se odločili, da bodo Defenderja, tako kot je bilo načrtovano, predstavili in razkrili na avtomobilskem salonu v Frankfurtu.

Do začetka omenjenega salona oziroma novinarske otvoritve, ki se bo kot ponavadi zgodila še nekaj dni prej, natančneje 10. septembra, je tako le še slaba dva tedna in Defender se je že odpravil na pot proti Frankfurtu. Tja se namreč ne bo odpravil iz relativno bližnjega britanskega Witleyja, pač pa iz Kazahstana, natančneje iz Doline gradov. Vročino, bocvanski in dubajski pesek tamkajšnjih puščav bodo tako zamenjale nizke temperature in skale, ki bodo Defenderja spremljale od samega začetka.

Ekspedicija 001 je ime okrog 6.500 kilometrov dolgega potovanja, za katerega pri Land Roverju pravijo, da predstavlja vrhunec dolgotrajnega testnega obdobja, v sklopu katerega so vozila prestala kar 45.000 različnih individualnih testov. Na poti do nemškega velemesta naj bi se odprava soočila z vožnjo skozi 300 metrov visoke kanjone in zahtevne puščavske terene, kar pa naj glede na dosedanje izkušnje ekipi ne bi smelo predstavljati prevelikih težav.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"