Lani jih je odgnal virus, zdaj bodo spet rohneli po pesku in blatu

Po lanskem premoru se tekmovalno adrenalinska prireditev Slovenija OffRoad vrača med ljubitelje voženj s terenskimi avtomobili.

Lani jih je odgnal virus, zdaj bodo spet rohneli po pesku in blatu (foto: Boltez) Boltez
9. 5. 2022

Po lanskem prisilnem premoru zaradi epidemije korona virusa, bo zadnji majski konec tednaa v radovljiški gramoznici Graben spet živahno. Na svoj račun bodo ponovno prišli ljubitelji adrenalinskih voženj s terenskimi avtomobili, tisti s primernimi štirikolesniki pa bodo lahko tudi sami preizkusili svoje vozniške spretnosti.

Gramoznica Graben se je že na dosedanjih preizkušnjah izkazala kot odlično prizorišče z majhnimi jezerci, prelomnicami in skoki, ki omogoča pripravo zanimivih tekmovalnih prog, gledalci pa lahko uživajo v panoramskem pogledu na dogajanje in ga lahko spremljajo tudi na velikem zaslonu. Lokacija je zelo enostavno dostopna, poleg tega pa je mogoče zagotoviti tudi ustrezno raven varnosti za gledalce. Tekmovalne proge imajo vsako leto drugačno konfiguracijo, vsekakor pa ponujajo razburljivo terensko avanturo.

Ogled terenskih voženj bo mogoč v soboto, 28. maja popoldne, ko bo na sporedu prva težavnostna (»hard«) preizkušnja in v nedeljo, 29. maja, ko bo sledil celodnevni program. Prvi del hitrostne preizkušnje se bo začel ob 10. uri s krožnimi vožnjami v hitrostni preizkušnji, nato pa bodo do poznega popoldneva potekala tekmovanja za državno prvenstvo v offroadu v težavnostni vožnji in hitrostna preizkušnja v različnih kategorijah.