Ljubljana bo v kratkem dobila prvi drive-in kino

Datum odprtja še ni določen, po pričakovanjih pa naj bi bile prve predstave že v maju.

Ljubljana bo v kratkem dobila prvi drive-in kino (foto: Profimedia) Profimedia
13. 4. 2018

Kateri so klasični elementi ameriške pop kulture? Coca-Cola, športni avtomobili, rokenrol … brez dvoma pa tudi tako imenovani drive-in kino, v katerem gledalci filme gledajo kar na sedežih svojih avtomobilov. In če v prvih treh lahko (vsaj nekateri, ko beseda nanese na avtomobile) uživamo že dolga leta, bomo lahko že v kratkem uživali tudi ob gledanju filmov iz svojih avtomobilov. Ljubljana bo namreč že v maju dobila prvi drive-in kino v Slovenijo.

Za idejo stoji ekipa pred tremi leti znova odprtega Kina Bežigrad, ki od ponovne obuditve v svojih prostorih goji vzdušje ameriških restavracij iz 50. in 60. let prejšnjega stoletja. Zdaj pa bodo svojo ponudbo razširili še na prosto, natančneje na parkirišče nakupovalnega centra Interšpar Vič, kjer bodo vsak teden od četrtka do nedelje med majem in septembrom predvajali raznovrsten nabor filmov, od aktualnih uspešnic do največjih filmskih klasik. Te bodo na sporedu ob nedeljah.

V novem kinu bo med vsako predstavo dovolj prostora za 70 avtomobilov, kot se za tovrsten objekt spodobi, pa ne bo manjkala niti gostinska ponudba, del katere bo tudi strežba hrane in pijače kar na kotalkah.