Tradicija je pokopana in Britanci niso najbolj navdušeni ...

Tradicija je pokopana in Britanci niso najbolj navdušeni ... (foto: BYD)
BYD

V Londonu najdemo dve kultni prevozni sredstvi, črn taksi in rdeč, dvonadstropni avtobus. Slednjega bodo po novem proizvajali ...

BYD, vodilni svetovni proizvajalec električnih vozil in baterij je dosegel pomemben mejnik z globalno predstavitvijo popolnoma novega električnega dvonadstropnega avtobusa BYD BD11. Razkritje je potekalo v londonskem avtobusnem muzeju, prizorišču posebnega pomena, saj je tam tudi prvi električni avtobus s šasijo BYD K9E, namenjen omrežju javnega prevoza v Londonu.

BYD

Predstavitev dvonadstropnika BD11 pomeni ključni trenutek za BYD na prizorišču javnega prevoza v Združenem kraljestvu, saj se pripravljajo na začetek uporabe še letos, kmalu zatem pa bodo sledili načrti za model, namenjen primestnemu prometu.

Najnovejše vozilo ima baterijo z zmogljivostjo do 532 kWh, s prilagodljivim in hitrim dvojnim polnjenjem ter s pantografom do 500 kW jo je mogoče napolniti od 0 do 100 odstotkov v samo dveh urah. Baterija je vgrajena v šasijo, kar je omogočilo nižjo težo, povečan doseg ter visoko raven stabilnosti in manevriranja, hkrati pa poveča notranji prostor za potnike.

Poleg tega je BYD BD11 opremljen z integriranim sistemom za upravljanje toplote za optimizacijo izrabe energije, ima aktivno krmiljenje vzmetenja in celovit nabor izboljšanih varnostnih funkcij, vključno z naprednim sistemom za pomoč voznikom (ADAS).

Preberite še:

Novo na Metroplay: Jure Godler iskreno o delu sebe, ki je javnosti skrit | Po mojem okusu