Manta, Manta! ... Ali je to res to ...?

Oplova študija, ki se bo v živo pojavila na salonu IAA v Münchnu, bi prav lahko pomenila tudi najavo vrnitve legendarnega imena. Povsem mogoče je, da se bo nova Manta reinkarnirala v križanca.

Elegantna študija križanca, ki so jo pri Oplu tradicionalno poimenovali Experimental, menda jasno nakazuje oblikovalsko smer znamke Opel v (bližnji) prihodnosti. Pri Oplu govorijo tudi o ekstremni interpretaciji filozofije oblikovanja Bold and Pure (drzen in čist dizajn). Karkoli si že predstavljate pod tem, je novi Experimental zelo elegantna študija kupejevskega križanca, z novim, osvetljenim logotipom Blitza, povsem brez kroma in aerodinamično dodelan. 

Experimental bo električno gnan, jasno

Kot se seveda za baterijsko električni model spodobi. Pri Oplu pravijo, da je zamišljen kot model z električnim štirikolesnim pogonom, kar seveda daje misliti, da vendarle gre za dinamičen, če ne že športen (kupejevski) model. O tem govorijo tudi nova 23-palčna Ronalova platišča, pa izraziti difuzor zadaj ... Vse to bi lahko pomenilo, da bo Opel s to študijo nakazal vrnitev legendarnega imena. 

Manta ali ne Manta, to je zdaj ...

Manta je bil veliki kupe, ki je v začetku sedemdesetih let nastal na osnovi Ascone in so ga izdelovali kar do leta 1988. Da gre za ime z veliko potenciala, so nakazali že s tovarniško restomod predelavo v električni model, o povratku pa se govori že kar nekaj časa. Pri Oplu seveda nič ne govorijo o Manti (še), zato pa poudarjajo, da gre za njihov pogled na oblikovalsko prihodnost znamke in izraža čustveni pristop znamke k trajnostni mobilnosti.

Toda vrnitev legendarnega imena je že leta 2021 glasno obljubljal (zdaj sicer že nekdanji) šef znamke Michael Loscheller, tudi s konceptom.

Preberite še: Ameriški roadster, ki si upravičeno zasluži vzdevek "Strup"! Zakaj?

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol