Nekdanji prvi mož Fiata Marchionne brez možnosti za okrevanje?

25. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli
Nekdanji prvi mož Fiata Marchionne brez možnosti za okrevanje? (foto: FCA)
FCA

Med operacijo desnega ramena naj bi padel v komo, zdravniki brez upanja, da bi se lahko prebudil.

V soboto je iz vodstva podjetja Fiat Chrysler Automobiles odjeknila novica, da je s položaja generalnega direktorja podjetja odstopil Sergio Marchionne. Kot razlog za odstop s položaja, na katerem naj bi sicer ostal še slabo leto dni, je vodstvo podjetja v sporočilu za javnost navedlo zaplete pri operaciji desnega ramena, na katero naj bi se 66-letni Italijan odpravil na začetku meseca. Od takrat je za javnost nedosegljiv.

V javnost pa so zdaj prišle prve novice o resnosti zdravstvenega stanja nekdanjega generalnega direktorja. Po poročanju italijanskega časnika Lettera43 naj bi bil Marchionne v bolnišnico sprejet zaradi pred časom odkritega invazivnega sarkoma – maligne oblike raka, ki se razvije v mehkem tkivu telesa – v desni rami. Operacija naj bi bila že pred začetkom označena kot izredno tvegana.

Omenjeni časnik v nadaljevanju poroča, da naj bi med operacijo v univerzitetni bolnišnici v Zürichu prišlo do 'cerebralnega embolizma', možganske kapi, zaradi katere je Marchionne padel v komo, iz katere se do zdaj še ni prebudil. Pri življenju naj bi ga tako vzdrževali le še aparati, zdravniki pa naj bi že izgubili vsakršno upanje za okrevanje. Predstavniki za odnose z javnostmi pri podjetju FCA navedb italijanskega časnika ne želijo komentirati.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"