Markus Duesmann, nekdanji direktor BMW-ja za nabavo, bo zamenjal Ruperta Stadlerja na čelu Audija

31. 7. 2018 | Jure Šujica
Deli
Markus Duesmann, nekdanji direktor BMW-ja za nabavo, bo zamenjal Ruperta Stadlerja na čelu Audija (foto: Audi)
Audi

So vodilni možje pri Volkswagnu vendarle obupali nad nekdanjim direktorjem, ki je trenutno v priporu?

Manj kot mesec dni je minilo, odkar je generalni direktor koncerna Volkswagen Herbert Diess izrazil vso podporo generalnemu direktorju znamke Audi Rupertu Stadlerju, ki še vedno v priporu čaka na začetek sojenja v zadevi Dieselgate. Kot kaže, pa je v teh dneh podpora Stadlerju izginila. Odločitev je namreč padla, Stadlerja, ki zaradi trenutnega položaja svoje funkcije ne more opravljati, bodo namreč odstavili.

Funkcijo generalnega direktorja so v upanju, da se bo Stadler vrnil, prepustili vodji marketinga Abrahamu Schotu. Ta pa bo zdaj mesto prepustil Markusu Duesmannu, članu upravnega odbora in direktorju oddelka za nabavo pri BMW-ju, ki naj bi novo funkcijo prevzel takoj, ko bo to mogoče. Kot poroča nemška spletna stran Automobilwoche, naj bi se to zgodilo s 1. januarjem leta 2019.

Prihod Diesmanna so sicer v uradni izjavi potrdili tudi na čelu koncerna Volkswagen: »Gospod Duesmann, trenutno član upravnega odbora in vodja oddelka za nabavo pri BMW-ju, bo svojo novo funkcijo nastopil takoj, ko bo to mogoče. Dogovor v zvezi s tem je že bil podpisan.« Ob tem so mu pri Volkswagnu izkazali tudi veliko podporo, saj so navedli, da gre za »enega izmed najbolj izkušenih in prepoznavnih strokovnjakov v avtomobilski industriji s širokim znanjem na različnih področjih«.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja