Maserati Grecale skoraj povsem odvrgel krinko, imamo prve uradne fotografije!

15. 2. 2022 | Jure Šujica
Deli

Do njegovega razkritja nas loči še natanko pet tednov. A kamuflažo je skoraj že odvrgel.

Maserati je v zadnjem obdobju v fazi nove pomladi, saj novosti, še posebej ob upoštevanju suše v zadnjih letih kar mrgoli. Pred časom so namreč predstavili prvega superšportnika v dveh desetletjih, v pripravi je naslednik modela GranTurismo, še pred njim pa bo na ceste zapeljal novi križanec im manjši brat modela Levante, Grecale.

Preberite še: Maserati dvignil belo zastavo?

Novi križanec s trizobom na kromirani maski motorja bi moral razkritje doživeti že pred časom, a je kriza z dobavo polprevodnikov njegovo predstavitev premaknila na letošnjo pomlad – in to povsem na njen začetek. Pri Maseratiju namreč načrtujejo razkritje Grecaleja 22. marca, le dan po tem, ko se začne koledarska pomlad oziroma dan po spomladanskem enakonočju.

Stelviov (veliki) brat

Da pa bi pri Maseratiju nekoliko potešili radovednost javnosti in kupcev, so že sedaj objavili novem fotografije prihajajočega novinca. Na njih je resda odet v kamuflažno folijo, a je ta tako skromna, da skriva le še malo podrobnosti. Nanjo so nato dodali napis “I’m the Maserati Grecale. I can’t tell you much more,“ ozirma: 'Jaz sem Maserati Grecale, veliko več vam ne morem zaupati.'

Ne glede na to, da bo razkritje sledilo čez natanko pet tednov, pa je o novem križancu že znanih kar nekaj podobnosti. Čeprav bo manjši brat modela Levante, bo v dolžino še vedno meril skoraj 4,7 metra. Ob tem gre za vozilo, ki temelji na enaki osnovi kot Alfa Romeo Tonale, po njej pa naj bi povzel tudi dvolitrski bencinski motor, ki bo deloval po principu blagega hibrida ter 2,9-litrski šestvaljnik izvedbe Quadrifoglio. V prihodnje bo nato sledila še električna izvedba.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja