Maserati uvaja novega (manjšega) križanca!

19. 2. 2021 | Jure Šujica
Deli

Tudi za njegovo ime so pri znamki iz Modene našli navdih v Sredozemskem morju.

Koncern Stellantis, ki je pred mesecem dni naposled tudi uradno zaživel bo očitno prinesel novo priložnost za številne znamke, ki so sicer bile del koncerna FCA. Po Lancii in Chryslerju se namreč boljši časi obetajo tudi Maseratiju. Po predstavitvi  superšportnega modela MC20 se namreč bliža dan, ko bo luč sveta po Levanteju uzrl še drugi križanec ter njegov manjši brat, Maserati Grecale.

Čeprav gre na prvi pogled za precej naključno izbrano ime, pa je v slogu znamke iz Modene in tako kot Levante poimenovan po sunkovitem vetru Sredozemlja, ki piha v smeri proti severovzhodu. Ob tem naj bi šlo za avtomobil, ki naj bi skupaj z že omenjenim Levantejem pomagal tvoriti glavnino in sicer 70 odstotkov celotne prodaje novih vozil podjetja. Ob tem naj bi se za kupce boril s precej bolj uveljavljenim Porsche Macanom.

Preoblečena Alfa Romeo Stelvio?

Prve fotografije novega avtomobila, ki so roko na srce precej zabrisane (kakopak namerno) sicer prikazujejo avtomobil med eno izmed testnih vožnje mimo sedeža tovarne v Modeni. In kot vse kaže bo pod modeli testne flote preteklo še precej kilometrov in asfalta, saj je predstavitev novega avtomobila načrtovana šele v drugi polovici letošnjega leta.

Tehnične podrobnosti avtomobila sicer ostajajo neznane, vseeno pa je slutiti, da si bo precej komponent delil z Alfa Romeo Stelvio. Nenazadnje naj bi bila oba avtomobila približno enako velika, govori pa se, da si bosta delila tudi proizvodno linijo v tovarni v italijanskem mestu Cassino. Vanjo naj bi namreč pri Maseratiju nameravali za razvoj nameniti kar 800 milijonov evrov.

 

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja