Mercedes Benz predstavlja novo generacijo Sprinterja

26. 9. 2017 | Jure Šujica
Deli
Mercedes Benz predstavlja novo generacijo Sprinterja (foto: Daimler)
Daimler

Na ceste bo predvidoma zapeljal v prvi polovici leta 2018, najprej pa bo na voljo kupcem v Evropi.

Mercedes Benz je na severnoameriškem sejmu dostavnih vozil (NACV), ki te dni poteka v Atlanti, predstavil prve skice njihovega največjega dostavnega vozila Sprinter. Kljub temu, da je že od prve generacije povezan s Volkswagnovim Crafterjem, s katerim sta si do zadnje generacije delila isto osnovo, pa je nova generacija Sprinterja sedaj plod lastne izdelave.

Sodeč po prvi predstavljeni skici bo nova podoba največjega dostavnega vozila s trikrako zvezdo na pokrovu veliko bližje ostalim modelom znamke. Sprednji del bo tako zaznamovala deljena maska hladilnika, katera močno spominja na tisto pri Mercedesu razreda E, vozilo pa bo kot kaže opremljeno tudi z LED dnevnimi lučmi. Bočna linija sicer kot kaže ostaja bolj kot ne enaka, a ker gre zaenkrat zgolj za skice bo do končnega izgleda tehničnih podrobnosti vseeno potrebno še nekoliko počakati.

Od leta 1995 je Mercede-Benz sicer prodal že več kot 3.3 milijona primerkov modela Sprinter, ki se prodaja v več kot 130 državah sveta, zanimivo pa je, da je v prvem polletju, kljub starost modela beležil največjo rast prodaje od začetka proizvodnje druge generacije modela. Kljub relativno visokim prodajnim številkam pa bodo Sprinterja še vedno izdelovali zgolj v Nemčiji, vozila, ki so namenjena za ameriški trg pa bodo v izogib plačilu davka pošiljali preko Atlantika razstavljena, kjer jih bodo nato v tovarni v Severnem Charelstonu do konca sestavili.

Jure Šujica

Foto: Daimler

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja