Mercedes-Benz se vrača v razred 'aktivnih' enoprostorcev

29. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli

Novinec bo namenjen družinam in posameznikom z 'aktivnim življenjskim slogom'.

Se še kdo spomni Mercedes-Benz-ovega modela Vaneo? Zgolj eno generacijo se je v ponudbi obdržal manjši enoprostorec, ki je po zaslugi visoke kabine in drsnega drugega para vrat ciljal na družine ali posameznike, ki ob kompaktnih merah želijo kar največjo mero uporabnosti. Kljub na prvi pogled ugodnemu potencialu pa je na trgu naletel na mlačen odziv kupcev. A pri Mercedesu se bodo več kot desetletje po neuspelem prvem poskusu znova podali v omenjeni razred.

Na posameznike, ki potrebujejo prostorno družinsko vozilo ali pa avtomobil za aktivno preživljanje prostega časa bo ciljal novinec, kateremu so pri Mercedesu namenili ime Razred T. Hkrati naj bi po besedah znamke ponujal ugodno (uporabno) vrednost glede na ceno. A za kaj pravzaprav gre?

V sklopu oddelka gospodarskih vozil je Mercedes-Benz leta 2012 na trg poslal povsem nov model in sicer lahko tovorno vozilo Mercedes-Benz Citan. Ta je bil tehnično enak Renault Kangooju, kateri pa bo že kmalu dobil novo, tretjo. S tem pa bo novo podobo dobil tudi omenjeni Citan, ki bo tako z drugo Mercedesovo generacijo prvič na voljo tudi v nekoliko bolj prestižni potniški izvedbi. Od Citana se bo Razred T razlikoval tudi po tem, da bo na obeh straneh opremljen z bočnimi drsnimi vrati, po prihodu klasičnih različic pa bo na voljo tudi kot popolnoma električna izvedba.

Datum predstavitve zaenkrat še ni znan, a glede na to, da si bo platformo delil z Renault Kangoojem, je pričakovati, da bo na cesto zapeljal za njim, predvidoma v letu 2021.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel