Mercedes izdatno krči ponudbo: med modeli, ki so na 'prepihu', tudi presenečenja

2. 2. 2023 | Jure Šujica
Deli

Vsi modeli naj bi se iz ponudbe poslovili v prihodnjih nekaj letih.

Nemška avtomobilska znamka Mercedes-Benz ima zagotovo eno izmed najbolj raznolikih modelnih palet, ki pa so jo v zadnjih letih začeli krčiti. Tako se je recimo poslovil model SLC, odšla bosta tudi razreda A in B, poslovil se je SLC Shooting brake in tako dalje. A največje upokojevanje modelov naj bi pravzaprav šele sledilo, zgodilo pa naj bi se do sredine tega desetletja.

Preberite še: Pri Toyoti na praktičnem primeru dokazali, zakaj izključno električni avtomobili niso rešitev

Nedavno je bilo že napovedano, da se bo poslovil Razred C v izvedbah kupe in kabriolet, enako usodo bosta po neuradnih podatkih doživeli tudi obe tovrstni nišni izvedbi razreda E in S. Po poročanju portala Car&Driver, ki je razkril te napovedi, naj bi se sicer kupe in kabriolet obeh manjših razredov združila v povsem nov model, ki bo v ponudbi umeščen med enega in drugega, postala pa naj bi del družine CLE.

Tu pa se upokojitve še ne končajo. Pri Mercedesu naj bi kmalu 'gostoljubje' po treh generacijah odpovedali tudi klasični izvedbi modela CLS. Hkrati naj bi se poslovil tudi štirivratni športnik AMG GT 4-Door Coupe, s katerim je Mercedes-Benz tekmoval proti BMW in njihovemu štirivratnemu športniku M8 Gran Coupe. Poslovila naj bi se celo dva križanca, GLC in GLE Coupe, ki bi sicer lahko doživela še eno generacijo.

Morda najbolj presenetljiva pa je domnevna odločitev Mercedesa, da iz svoje ponudbe popolnoma umakne kombije oziroma modele z oznako T. Zadnji s to oznako naj bi bil prihodnje leto predstavljeni Razred E. Tovrstne upokojitve naj bi število karoserijskih različic s 33 zmanjšalo na vsega 14. Bodo pa, če gre verjeti istim napovedim, sledile številne ekskluzivne različice obstoječih in novih modelov, od 'speedsterja' na osnovi SL do reinkarnacije modela 300 SL, nove izvedbe Razreda G in tako dalje.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja