Mercedesov lahki športnik pripravljen, da odvrže krinko

12. 3. 2021 | Jure Šujica
Deli

Eno leto po napovedani predstavitvi je novi SLC očitno tik pred razkritjem, kar dokazujejo tudi fotografije testiranja na Švedskem.

Redki so avtomobili, ki bi podobo znamke oblikovali, hkrati pa se zapisali v njeno zgodovino, kot je to uspelo Mercedes-Benzu 300 SL. Nenazadnje avtomobil, ki bo prihodnje leto praznoval 70. rojstni dan po mnenju številnih velja za pri superšportni avtomobil vseh časov, javno predstavitev pa je doživel prav na današnji dan, 12. marca leta 1952. Prav zato torej ni naključje, da so se pri Mercedesu odločili za to, da danes predstavijo njegovega naslednika – pa čeprav 'šele' v razvojni fazi.

Če so se vsi nasledniki legendarnega športnika z galebjimi vrati imenovali le še SL (kratica za 'Sport' in 'Leicht' oziroma športen in lahek), temu pa je sledila številka, po kateri je bilo mogoče razbrati, ali gre za šibkejši, ali močnejši model, pa so se sedaj pri Mercedesu odločili, da bodo novincu znova nadeli oznako izvirnika: 300 SL. Pa čeprav o kupejevski obliki ni ne duha, ne sluha.

Nič več SLC, le še SL

Novi 300 SL, ki je že vstopil v zadnjo fazo razvoja bo tako oblikovan kot roadster oziroma kabriolet z mehko streho, pri čemer pa so se pri Mercedesu odločili za zasnovo 2+2, kar pomeni, da bodo novincu dodali še dva sedeža v drugi vrsti. S tem bodo nenazadnje zadovoljili tudi lastnike obstoječega razreda SLC-ja, ki naj ga v novi različici razreda S ne bi bilo več v ponudbi.

Novi 300 SL, ki bo predstavljen še letos, a bo nosil modelno letnico 2022 bi sider prvi, opremljen z variabilnim štirikolesnim pogonom 4Matic+, v osnovi pa naj bi bil opremljen s trilitrskim bencinskim motorjem z močjo 429 'konjev' oziroma 315 kilovatov, medtem ko naj bi različica 63 AMG na vrhu ponudbe ponujala za liter in dva motorna valja večji motor ter nekje med 580 in 600 'konji' moči.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"