Je to avto, ki bo mešal štrene v "mestni" kategoriji? Več bo znano konec meseca ...

14. 2. 2024 | Matjaž Korošak
Deli

Pri znamki MG so se odločili, da drugo generacijo svojega malčka MG 3 predstavijo na salonu v Ženevi. Tudi sicer je 2024 za MG leto novosti ... Preberite, kaj vse sledi!

Nekaj redkih svetovnih novosti pa bo vendarle na ogled v zelo obubožani verziji nekoč slavnega salona ob jezeru. MG 3 je že ena takih. Britanska znamka v zdaj kitajski lasti, se je namreč odločila, da bo drugo generacijo modela MG 3 svetu pokazala prav tam.

Zaenkrat so na voljo le še skice novinca.

Zaenkrat so na voljo le še skice novinca.

MG

Podobnih dimenzij kot predhodnik

Ni še povsem jasno, kako bo izgledal novinec, ki je trenutno najcenejši model na britanskem trgu. Gre pa za 4,05 metra dolg mestni avtomobil, ki ga poganja  atmosferski 1,5 litrski agregat s 87 kW. Novinec bi naj ostal v približno teh gabaritih, vendar pri MG-ju govorijo o križancu, ki bi bolj ustrezal zahtevam evropskega trga.

Trenutni MG3 je menda tudi najcenejši avtomobil na britanskem trgu.

Trenutni MG3 je menda tudi najcenejši avtomobil na britanskem trgu.

MG

Sprva so mnogi ugibali o blagohibridni verziji 1,5 litrskega motorja, toda zdaj je jasno vsaj to, da bo novi MG 3 polnohibrini model, prvi v ponudbi, več podatkov pa ostaja skritih. Verjetno pa bo ena od pogonskih komponent ostala 1,5 litrski stroj. Kasneje bo na volo tudi z ICE motorjem, ni pa še jasno, če bo to obstoječ ali pa sodobnejši litrski turbo motor.

Nekja podrobnosti je že znanih

Kabina novinca, ki bo predstavljen konec meseca. Precej digitalizacije v dokaj konvencionalnem okolju.

Kabina novinca, ki bo predstavljen konec meseca. Precej digitalizacije v dokaj konvencionalnem okolju.

MG

Pri MG-ju so objavili tudi fotografijo notranjosti, iz katere je razvidno, da kabina bo novinca tokrat bolj odločno digitalizirana, z dvema zaslonoma, na krovu pa bo menda tudi kup nasodobnejših varnostnih in asistenčnih sistemov. Seveda pa bo s tem poskočila tudi cena. Ta bi lahko bila nekaj nižja od konkurenčnih hibridnih modelov, kot sta Toyota Yaris in Renault Clio, vendar v teh okvirjih.

Najcenejšega predstavnika MG-ja pri nas doslej ni bilo naprodaj, ravno zato, ker je bila nova generacija že oznanjena. Toda pri podjetju MG Motor Slovenija pravijo, da bo druge genaracija zagotovo naprodaj tudi pri nas, avtomobile pričakujejo že spomladi. Najprej bo na voljo kot hibrid, kasneje pa še verzija motorjem z notranjim zgorevanjem.

Toda to še ni vse ... 2024 bo za MG leto novosti!

Letos bo Leto novosti pri tej znamki, saj prihajata še nova športna terenca ZS (test lahko preberete na tej povezavi) in nekaj večji HS (v verziji z motorjem z notranjim zgorevanjem in v hibridni verziji), potem pa konec leta še električna verzija manjšega ZS-a. Letos prihaja še naslednik električno gnanega SUV modela Marvel R, na trgu pa bo tudi povsem nov model MG 5. Ta je bil dolgo eden redkih kombijevskih (karavanskih) baterijsko električnh modelov sploh, naslednik pa bo menda izgubil kombijevski 'nahrbtnik'. In še - eden najbolj popularnih električnih modelov tudi pri nas, model MG 4 (test si lahko preberete na tej povezavi) letos pričakuje osvežitev.

Preberite še