Mini predstavil kar tri novosti v modelni paleti

11. 1. 2018 | Jure Šujica
Deli

Novosti zajemajo osvežitve zunanjosti in notranjosti, motorna ponudba ostaja nespremenjena

Le še nekaj dni nas loči do začetka prvega mednarodnega avtomobilskega salona, ki se že tradicionalno dogaja v ameriški prestolnici avtomobilske industrije, Detroitu. Temu primerno se odzivajo tudi avtomobilski proizvajalci, ki počasi že najavljajo spremembe in novosti, ki jih nameravajo predstaviti na salonu NAIAS. Med njimi je tudi britanski Mini (čeprav je že dobri dve desetletji v lasti nemškega BMW-ja), ki bo v ZDA pripeljal tri novosti.

No, kot smo pri Miniju že navajeni, ne gre za kakšne večje novosti, pač pa le za osvežitev modelov, konkretno klasične različice Mini Hardtop, daljše variante z dodatnim parom vrat Mini Hardtop 4 door in pa različice brez strehe Mini Convertible. Glavne novosti vozil se tako nanašajo na spremembe na zunanjosti in notranjosti, posodobljen je tudi uporabniški vmesnik v kabini vozila, motorna paleta pa zaenkrat ostaja enaka.

Nov uporabniški vmesnik s povezavo do spleta

Verjetno najbolj opazna novost, ki je bodo deležne vse različice Minijev je nova zadnja grafika luči. Ta je namreč narejena v slogu britanske zastave ('Union Jack'), luči pa bodo pričakovano svetile v LED tehniki. Manjšo spremembo bodo dobile tudi sprednje luči, katerih ozadje bo pri standardnih različicah po novem obarvano v črno barvo, kar bo avtomobilom dodalo pridih športnosti. Zunanjost bo poslej lahko obarvana v treh novih odtenkih oranžne, modre in sive, razširjen pa je še nabor litih platišč.

Že omenjen motiv britanske zastave se bo nadaljeval tudi v notranjosti vozila, krasil bo namreč osvetljeno letev sopotnikovega dela armaturne plošče.. Kot dodatna možnost bo notranjost vozila lahko oplemenitena s svetlo rjavim usnjem in plastičnimi dodatki s površino v slogu klavirskih tipk. Kot najpomembnejšo novost v notranjosti pa pri Miniju navajajo nov uporabniški vmesnik. Tega bo namreč mogoče upravljati prek zaslona na dotik, na njem pa se bodo lahko izpisovale vremenske in prometne informacije ter seveda navigacijski sistem, ki bo podatke o poti do željene destinacije s pomočjo funkcije Send to Car lahko dobil kar iz telefona.

Jure Šujica
Foto: Mini

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja