Mitsubishi se umika iz Evrope - izjava zastopnika za Slovenijo

28. 7. 2020 | Jure Šujica
Deli
Mitsubishi se umika iz Evrope - izjava zastopnika za Slovenijo (foto: Mitsubishi)
Mitsubishi

Uradno potrjeno: obetajo se spremembe.

Včeraj so na dan prišle govorice o tem, da naj bi se japonska avtomobilska znamka Mitsubishi v prihodnjih letih poslovila iz evropskih trgov. Za to potezo naj bi se med drugim odločili zaradi želje po optimizaciji finančnih tokov. Nenazadnje ima znamka v Evropi le enoodstotni tržni delež, britanski zastopnik pa naj bi v pojasnilu za domače medije, dejal, da naj v prihodnje ne bi nadaljevali s predstavitvami novih modelov.

Za komentar pa smo sedaj povprašali tudi domačega zastopnika znamke Mitsubishi, podjetje AC Mobil, od koder smo dobili podoben odgovor. Znamka Mitsubishi bo tako v prihodnje v Evropi prekinila predstavitve novih modelov, vseeno pa se bo nadaljevala prodaja vseh vozil, ki bodo ustrezali evropskim regulativam.

Na področju prodaje vozil tako večjih sprememb ne bo, enako pa bo veljajo tudi za vse poprodajne storitve. Za vse nove avtomobile bodo tako še naprej veljali enaki garancijski pogoji kot do sedaj, še naprej pa bo ostala enaka ponudba dodatne opreme, nadomestnih rezervnih delov ter druge servisne storitve.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"