Mitsubishi v Ženevo z novim Lancerjem?

29. 1. 2019 | Jure Šujica
Deli

Velik poudarek bo pri konceptu namenjen elektrifikaciji, področju, kjer je Mitsubishi v razredu križancev že zdaj med močnejšimi igralci na evropskem trgu.

Japonski avtomobilski proizvajalec Mitsubishi, nekdaj znan po zmogljivih športnih kupejih in limuzinah, ki so zmage osvajale tudi na relijih za svetovno prvenstvo, se zadnja leta posveča le še križancem, terenskim avtomobilom in poltovornjakom. Da športni avtomobili vsaj za zdaj nimajo (več) prostora v ponudbi japonske znamke, nekako dokazuje tudi odločitev, da ime Eclipse namenijo križancu Eclipse Cross.

Povsem novega križanca v (sicer precej posodobljeni) modelni paleti pa bo Mitsubishi predstavil na prihajajočem avtomobilskem salonu v Ženevi. Z dodatnimi informacijami so Japonci sicer še zelo skopi, poudarjajo pa, da gre za koncept Engelberg Tourer, poimenovan po znanem švicarskem letovišču. Ob tem dodajajo, da so pri novem konceptu največ pozornosti namenili oblikovanju, praktičnosti in elektrifikaciji.

Že pred časom pa so pri Mitsubishiju razkrili, da imajo pripravljene načrte za prihodnost znamke vse do leta 2025. Eden izmed pomembnejših elementov teh načrtov bo tudi model Lancer, ki naj bi se v prihodnosti prelevil v povsem nov tip avtomobila. Glede na to, da omenjeni avtomobil trenutno kot limuzina kupce išče le na Kitajskem, se zdi povsem mogoče, da bo njegovo ime v serijski podobi v prihodnosti prevzel ravno novi koncept, prikazan v Ženevi.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"